U vrijeme pandemije, dragocjene su inovativne ideje i inspirativni koncepti, kako medijima, tako i čitavom društvu. Na ovogodišnjem Brave New Media Forumu (BNMF) koji će biti održan od 26. do 28. novembra, medijski kreativci i stručnjaci sa svih kontinenata, razmijenit će iskustva u suzbijanju lažnih vijesti i govora mržnje, a diskutirat će i o trendovima i novim poslovnim modelima.

U fokusu su mediji za mlade i mladi kreatori medija, kao što su Youth Vibes, Hexatorm, Karike, Vugl, Oradio i OP BHRT-a, te jutjuberi, instagrameri i blogeri. Među gostima su i:

  • Korinna Henning, urednica nagrađivanog njemačkog podcasta “Coronavirus update”, sa vrsnim virolozima;
  • Ana Lalić, dobitnica ovogodišnjeg Freedom of Speech nagrade Deutsche Wellea;
  • Zoran Sekulić, dobitnik Saveznog krsta za zasluge Republike Njemačke;
  • Robert Evans, američki stručnjak za lažne vijesti pri istraživačkoj mreži Bellingcat,
  • Maria Silvia Trigo, istraživačica lažnih vijesti pri organizaciji Bolivia Verifica,
  • Milan Todorović, reditelj američke serije „The Outpost“,
  • Stevan Filipović, reditelj filma “Pored mene”

Prvo online izdanje BNMF-a je virtuelni roadtrip kroz svijet medija, popraćen interaktivnim sesijama s gostima i radionicama. BNMF pruža mnoštvo mogućnosti za proširivanje Vaše mreže prijatelja i partnera preko granica.

Prijave za čitav spektar programa primaju se do 20. novembra, na portalu bnmf.online na kojem će se sesije i održati.

Organizatori Brave New Media Foruma su DW Akademie i misija OSCE-a. Uspjehu ovogodišnjeg događaja pridonose Ambasada Kraljevine Holandije u Beogradu, IREX Serbia,  Propulsion, RNW Media, Free Press Unlimited i Media Diversity Institute Western Balkans. Forum je glavni događaj u okviru projekta „YOUNG MEDIA – Mediji za mlade i sa mladima“ koji DW Akademie sprovodi sa svojim partnerima – Asocijacijom medija, Lokal Press-om i KOMS-om.