Dokaz o vakcinaciji ili prebolovanom Covid-19 eliminatorni su za ulazak i prisustvo nastupima na novosadskoj tvrđavi.

EXIT je saopštio da je za kupce ulaznica obezbijedio besplatne brze testove u Novom Sadu, dok će oni koji ulaze s pozivnicama te testove moći da urade u pojedinim laboratorijama u više od 20 gradova u Srbiji.

Proces zamjene vaučera za festivalske narukvice biće vremenski znatno duži i podrazumijevaće više provjera u odnosu na ranije godine. Zbog toga, EXIT apeluje na sve posjetioce da zamjenu obave od ponedjeljka 5. jula do srijede 7. jula. Svima koji vaučere ne zamijene do četvrtka, 8. jula do 20 časova, festival ne garantuje da će moći da uđu tokom prve večeri, usljed stvaranja ogromnih gužvi.

Strani posjetioci će na zamjenskim mjestima za festivalske vaučere, odnosno na kapijama festivala za one s jednodnevnim ulaznicama, pokazivati dokumenta koja su koristili prilikom ulaska u Srbiju, kao što su PCR test ne stariji od 72 sata, ili potvrde da su vakcinisani. Strani posjetioci iz zemalja kojima je ulazak u Srbiju slobodan, kao što su Bosna i Hercegovina, Crna Gora ili Makedonija, moraće da urade brzi antigenski test u Novom Sadu, prema istim uslovima kao državljani Srbije. Onima koji su kupili vaučer ili ulaznicu, test će biti besplatan na Novosadskom sajmu, a ako na festival dolaze s pozivnicom, moći će da se testiraju u navedenim ovlašćenim laboratorijama.

EXIT, kao dio Ujedinjenih festivala Srbije, dobio je od Kriznog štaba saglasnost za održavanje ovog ljeta, prateći bezbjednosni protokol Safe Events Serbia, utemeljen na najnovijim naučnim istraživanjima sprovedenim širom Evrope, koja su pokazala da će, uz kontrolisan i ograničen ulazak, festivali biti najbezbjednija mjesta okupljanja u zemlji, stoji u saopštenju.

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala biće održana od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svjetskih i regionalnih imena, kao što su David Guetta, DJ Snake, Sabaton, Nina Kraviz, Jonas Blue, Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Denis Sulta, DJ Topic, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat, Sheck Wes, Laibach, Amira Medunjanin, Hladno pivo, Rundek & Ekipa, Senidah, Van Gogh, Vojko V, Buč Kesidi i mnogi drugi.