Turneja će obuhvatiti neke od najznačajnijih klubova i festivala u regionu i trajaće godinu dana, a nastupi će se snimati za istoimeni dokumentarac koji će osim klipova sa nastupa uključivati i izjave nekih od najpoznatijih svjetskih i regionalnih aktera techno/house scene od početka devedesetih do danas. Perin set će biti presjek njegove karijere, od početaka do danas, prateći evoluciju house & techno muzike sa stvarima koje su obilježile njegovu karijeru i mnoge plesne podijume i kojima će pokušati približiti atmosfere s brojnih nastupa njegove karijere.

U nastavku su potvrđeni datumi koji će se još popunjavati tokom godine.

16.6. Sarajevo – Dom mladih

17.6. Mostar – Fortica

8.7. Split / Resistance @ Ultra Europe

10.7. Split / Resistance After

22.7. Šibenik / Projekt Vojarna

29.7. Trogir / Moondance

4.8. Primošten / Aurora

12.8. Banja luka / Fresh Wave

9.9. Zagreb / Peti Kupe

30.9. Revelin – Dubrovnik

Pero je DJ, promoter, organizator, vlasnik etikete, radijski voditelj, a prije svega muzički fanatik i nezaobilazni faktor razvoja regionalne techno/house scene. Za doprinos sceni dobio je nagradu Ambasador za životno djelo. Tokom tridesetogodišnje karijere Pero je kao DJ nastupio preko 1500 puta, od lokalnih klubova do mega festivala, organizovao preko 200 događaja, od malih klupskih do festivala, ugostio više od 150 međunarodnih artista od kojih mnoge i po prvi put u regionu (Carl Cox, Laurent Garnier…), izdao prvi službeni CD mix Live Dj mix @ Aurora, pokrenuo techno i house etikete “Omega Ritam” i “Alfa Ritam”.

Nastupio je u nekim od najpoznatijih svjetskih underground klubova kao što su Tresor u Berlinu, Concrete u Parizu, kao i festivalima poput Love Parade 1999 (Berlin), Techno Parade (Pariz), Dimensions, Ultra Europe, Mayday, Kozzmozz, Exit, Valkana Beach, Sea Dance, Refresh Festival, Hideout, Moondance… Prvi je regionalni DJ koji je nastupio na Love Paradeu 1999., koji je bio najveći ikad s 1.6 milijuna posjetioca, Maydayu i Techno Paradeu. Nastupio je nekoliko puta u hramu techna – berlinskom Tresoru.

Njegov Moondance festival koji se održava u srednjovjekovnoj trogirskoj kuli Kamerlengo i koji ove godine slavi deseto jubilarno izdanje, dobitnik je čak tri Ambasadora za najbolji festival.

2017. pokrenuo je novi alias Skeptik kojim predstavlja mračniju stranu techna i elektra dok je orginalni brend rezervisao za ekletičniji pristup svemu u čemu uživa, od housea , acid & deep housea, do Detoit techna.


Biljana Matijević
Diplomirani novinar sa 15+ godina iskustva. Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.