U Međugorju je i ove godine održan Mladifest, koji je nakon pandemije i mjera zabrane konačno održan u punom kapacitetu.

Međugorje je već poznato kao mjesto okupljanja mladih hodočasnika. Protekle dvije godine mladi nisu imali ovu mogućnost s obzirom na pandemiju. Zato se ove godine Mladifest vrati u punom sjaju, što potvruje i vikar župe sv. Jakova Međugorje fra Renato Galić.

„Mislim da je rekord bio 530 na euharistijskom slavlju, a tome još treba dodati do 100 svećenika koji su ispovijedali sa lijeve i desne strane crkve na hrvatskom i jezicima hodočasnika. Ja bih to usporedio sa glavnom porukom Međugorja „Tražite mir“. I evo, u vremenima rata i osobnih nemira vjerujem da je cilj po zakonu blažene Djevice Marije da Gospodin donese mir i osobni ali i u mnoge obitelji.“

U međugorju je ove godine bilo dosta dešavanja pa su novinari radija Mir Međugorje imali pune ruke posla. Za OP to novinar Andrija Šego ističe:

„Pripremimo se mi, znamo da je tih šest dana u godini posebno a nekad znam raditi i duple smjene. Ne mogu biti kući kad su tu mladi iz cijelog svijeta, i da ja sjedim i gledam preko društvenih mreža i slušam na radiju, jednostavno ne mogu, moram biti tu s njima. Kad je riječ o godišnjim odmorima, susreo sam jednu hodočasnicu koja je nedavno potpisala novi ugovor na poslu i koja je zahtijevala da ima godišnji od 1. do 6.8. a svi znamo kad se potpisuje novi ugovor nema se pravo na odmor. Poslodavci su je malo čudno pogledali ali kad je objasnila o čemu se radi dopustili su joj i to je zaista predivno.“

Mladifest je poznat što ima na hiljade ljudi na misama i drugim aktivnostima. Mnogo mladih je prvi put došlo na Mladifest s ciljem pronalaska unutrašnjeg mira. Ovaj događaj je izuzetno značajan i za ugostitelje i ljude koji se bave turizmom jer Međugorje tih dana bude preplavljeno ljudima iz cijelog svijeta.