Uz podršku Grada Tuzla i Instituta za razvoj mladih KULT, Omladinski pokret Revoltorganizuje Ljetnu školu političkog aktivizma, sedmodnevnu edukaciju koja za cilj ima podizanje nivoa političke pismenosti mladih i poticanje mladih na aktivno učešće u procesima donošenja odluka, a koja će biti održana u periodu 5-11. septembra u Tuzli. 

Škola političkog aktivizma je programska i intenzivna aktivnost Omladinskog pokreta Revolt i svake godine izvede novu generaciju društveno angažovanih mladih ljudi i aktivista/kinja. Učesnici i učesnice će imati jedinstvenu priliku da se educiraju iz područja političke i medijske pismenosti, ali i izgrade vještine za jači građanski angažman u različitim oblastima društvenog djelovanja u svojim zajednicama. 

Edukacija će tokom sedmodnevnog programa obraditi različite teme:

-civilno društvo i građanska hrabrost

-historijski revizionizam

-politička nauka, kompas i ideologije

-mediji u demokratiji

-izbori i izborni proces

-politička pismenost

-politička ekonomija.

Sve teme biće prezentovane od osoba sa pozadinom u radu o obrađivanim temama – profesori/ce, analitičari/ke, dugogodišnji/e aktivisti/ce – dajući konkretan uvid u najbitnije aspekte svake od tema, i potkrijepljene iskustvom.

Učesnici/e će, takođe, uz organizatore/ice imati priliku obići i naučiti o važnim obilježjima i atrakcijama Grada Tuzla, u kojem se Škola političkog aktivizma već treću godinu za redom i održava. 

Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti na e-mail adresu: revolt.tuzla@gmail.com ili na broj telefona +38762355326


Biljana Matijević
Diplomirani novinar sa 15+ godina iskustva. Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.