Dvadeset osam studenata iz Posušja potpisalo je ugovore o stipendiranju koje će iznositi po hiljadu konvertibilnih maraka.

Stipendistima u akademskoj 2021/22 godini se, nakon potpisivanja ugovora, obratio posuški načelnik Ante Begić, uputivši im čestitke i želje da ostvare dobre rezultate u daljem školovanju.

Takođe, pozvao ih je da se po završetku školovanja odluče za povratak te da svojim radom i znanjem doprinesu razvoju svoje opštine.

Inače, dodatnim bodovima i ove godine vrednovani su fakultetski smjerovi u kategoriji deficitarnih zanimanja i to: elektrotehnika/elektrotehnika i informaciona tehnologija, mašinstvo, računarstvo, arhitektura/arhitektura i urbanizam, građevina, hemijsko inženjerstvo, grafička tehnologija, medicina, logopedija, defektologija i sanitarno inženjerstvo.

Te podatke Opština na godišnjem nivou revidira temeljem aktuelnih podataka s tržišta rada, a s ciljem bržeg zapošljavanja po završetku fakulteta i pozitivnog uticaja na razvoj lokalne privrede, saopšteno je iz opštine Posušje.


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.