NOD.ba prva je bh interaktivna platforma koja na jednom mjestu objedinjuje informacije o neformalnom obrazovanju, ali i korisnicima pruža priliku da se odmah prijave na dostupne kurseve, programe kvalifikacije i dokvalifikacije.

Sa preko 50 dostupnih prijava na edukaciju, sa vodećim kompanijama kao partnerima, NOD.ba začetnik je promjene svijesti o načinu obrazovanja u BiH. Neformalno obrazovanje pokazalo se kao potreba i neophodna dopuna formalnom obrazovanju kako bi se proizveo radni kadar, konkurentan na bosanskohercegovačkom, ali i evropskom i svjetskom tržištu rada.

Neformalno obrazovanje posebna je tematika koja je od velikog značaja za nove generacije, stoga je prirodni slijed projekta NOD.ba upravo organizacija YOUTH FORUMA i početak dijaloga o promjenama.

Prvi NOD.ba YOUTH FORUM održava se danas (17.11) u prostorijama kina Obala Meeting Point u Sarajevu.

Gosti, naročito mladi ljudi imati će priliku da pitaju i dobiju odgovore u vezi sa njihovom budućnosti, uvide prilike za bolje pozicioniranje na tržištu rada i iznađu načine kako da to ostvare.


Biljana Matijević
Diplomirani novinar sa 15+ godina iskustva. Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.