Mreža festivala Jadranske regije ujedinjuje filmofile regije!

Ako imate manje od 30 godina, volite gledati art filmove, želite putovati, ili prisustvovati festivalskim projekcijama u vašem gradu, prijavite se za Mrežu filmofila Jadranske regije.

Pozivaju se filmofili iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije da postanu članovi Mreže filmofila Jadranske regije. Priliku da postanu članovi mreže imaju svi državljani/ke navedenih zemalja mlađi od 30 godina.

Najaktivniji članovi, sa najkvalitetnijim prijavama, imaće priliku da posjete jedan ili više festivala Mreže i učestvuju u programu koji je pripremljen posebno za njih, a sadrži filmske projekcije, razgovore s autorima i predavanja, kako bi dobili jasnu sliku o novim tendencijama u suvremenoj kinematografiji.

Festivali Mreže filmofila Jadranske regije:

Ljubljana International Film Festival – 9. – 20.11.2022.

Festival autorskog filma Beograd – 20.11. – 2.12.2022.

Sarajevo Film Festival – august 2023.

Filmski festival Herceg Novi – avgust 2023.

Zagreb Film Festival – oktobar 2023.

Za prijavu je potrebno napraviti profil i ispuniti obrazac. Učešće u programu je besplatno, a festivali pokrivaju prevoz i smještaj za učesnike koji dolaze iz drugih gradova. Broj učesnika po festivalu je ograničen. Prijave su otvorene bez vremenskog ograničenja.

Cilj programa Mreže filmofila Jadranske regije je promocija filmske umjetnosti i isticanje važnosti gledanja filmova u kinu i razgovora sa autorima. Sva pitanja vezana za program možete postaviti putem e-mail adrese: volimfilm@sff.ba.


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.