Sarajevo Innovation Summit je najveći regionalni događaj o inovacijama koji već petu godinu zaredom okuplja stručnjake, predstavnike poslovne zajednice, donosioce politika i entuzijaste koji dijele zajednički motiv – a to je kako inovacijama unaprijediti i kreirati bolje društvo. Prošlogodišnje izdanje Summita okupilo je preko 300 učesnika iz 10 zemalja.
Ove godine, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Ekonomski institut Sarajevo u partnerstvu s Misijom USAID-a u našoj zemlji, odlučuje biti još odvažniji, inovativniji i aktuelniji te baviti se najaktuelnijom temom danas – energetska i klimatska kriza. Živimo u vremenu tzv. triple C krize – one uzrokovane COVID-19 (Covid), klimatskim promjenama (engl. climate change) i konfliktom (engl. conflict) što čini proces donošenja odluka i kreiranja politika u svim područjima veoma izazovnim.
 Ovogodišnji Sarajevo Innovation Summit nastoji ponuditi održiva razvojna rješenja za ove izazove pogotovo u kontekstu energetske tranzicije i klimatskih promjena.


Biljana Matijević
Diplomirani novinar sa 15+ godina iskustva. Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.