Projekt „Young Media“ DW Akademie kreće u novi trogodišnji ciklus (2020-2022.) u kojem želimo staviti novi fokus na regionalnu suradnju medija koji se obraćaju mladoj publici. Za to planiramo kick-off event:

Young Media Lab – 24.-28.02.2020.  u Šapcu (Zapadna Srbija)

Dolazak učesnika je predviđen za 23.02.

Što vas očekuje?
Young Media Lab nije klasična obuka već kreativna medijska „laboratorija“ u kojoj ćete upoznati kolege iz vama sličnih medija sa Zapadnog Balkana, pristupiti novoj zajedničkoj platformi za komunikaciju i razmjenu sadržaja (Slack), razvijati ideje za suradnju preko granica i zajedno proizvesti (pilot) sadržaje. U tome vam pomaže i ekipa mentora.

Što se očekuje od vas?
U prvom redu: želju da razmijenite iskustvo i surađujete s kolegama i redakcijama iz drugih zemalja Zapadnog Balkana. Zatim, naravno: kreativnost, ideje i želju da isprobate nešto novo. Na kraju Young Media Laba ćemo nagraditi najbolje ideje za suradnju i najbolje radove.

Tko je pozvan?
Pozvani su predstavnici redakcija s kojima smo konkretno surađivali do sada. Uz to, ohrabrujemo i pozivamo da se prijave i predstavnici nekih drugih redakcija. Iz svake redakcije pozivamo da se prijave po dvoje predstavnika: 1 urednik/urednica (odnosno osoba koja pretežno vrši uređivačku funkciju) i 1 autor(ka)/novinar(ka) (odnosno osoba koja pretežno stvara sadržaje). Molimo za razumijevanje da se redakcije mogu samo prijaviti s dvoje predstavnika koji će prisustvovati svih dana Laba.

Young Media Lab zajedno organiziraju i sprovode Local Press i DW Akademie. Prijave molimo da pošaljete do 17.01.2020. na mejl adrese lokpres@gmail.com (Snežana Milošević) i klaus.dahmann@dw.com.