Mjesec dana je ostalo do početka jednog od najznačajnijih festvala za mlade u zemlji – Mostar summer festa, koji će ove godine biti održan prvog vikenda u avgustu, odnosno 4,5 i 6.8. na terenu Sportskog centra Kantarevac. Posljednjih sedam dana u prodaji su i jednodnevne karte za festival putem platforme kupikatu.ba I ispred TC Mepas. Prvo veče festival ulaz će biti besplatan, a imena koja će nastupiti obećavaju odličnu zabavu.

Prljavo Kazalište, Galija, Psihomodo Pop, pojačani Repetitorom, imena su koja ne treba posebno predstavljati, a predvode gitarsku postavu festivala. Hip hop postavu ove godine čine nepokolebljivi Smoke Mardeljano, Frenkie, Kontra & Indigo, Krankšvester i Živac Maradona.

Buč Kesidi, Z++ i Muha zapečatili su svoje mjesto na regionalnim festivalima, a ove godine ih premijerno slušamo i na Mostar Summer Festu. Irski folk ritam donose beogradski Kelti Orthodox Celts, nostalgiju i duh istinskog EKV-a će pružiti EKV project band Deca iz vode, dok lokalna podrška stiže u obliku Sm4llpox-a koji će stage okupirati s modernim alter rockom.

Jednodnevne ulaznice ugrabite po cijeni od 25 KM ili festivalske ulaznice po promotivnoj cijeni od 39 KM uz uštedu od 35%. Festivalske ulaznice po aktualnoj cijeni u prodaji su do 15.7. ili do isteka zaliha.

Uštedite odmah jer na dane festivala neće biti moguće kupiti festivalsku ulaznicu, dok će cijena jednodnevnih ulaznica iznositi 30 KM.

Napominjemo da je prve festivalske večeri u četvrtak 4.8. ulaz slobodan. Besplatnu veče svim posjetiocima daruje Mostar Summer Fest u saradnji s Gradom Mostarom i Evropskom Unijom kroz projekat Open City Mostar.

Osigurajte svoje ulaznice na vrijeme i vidimo se na najvrućem Mostar Summer Festu do sada.

Sve informacije o festivalu osim na festivalskoj službenoj stranici, možete pratiti na Facebook stranici i Instagram profilu festivala.


Biljana Matijević
Diplomirani novinar sa 15+ godina iskustva. Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.