Jedinstveni muzički svjetski sastav, Grammy dobitnici Gipsy Kings prvi put dolaze u Sarajevo, 18. marta 2023. godine u Olimpijsku dvoranu Zetra. Legendarni sastav iz Francuske će predvoditi maestralni Nicolas Reyes, glavni vokal benda koji je snimio sve najveće hitove ovog jedinstvenog muzičkog benda.

“Radeći na koncertu Stinga u Sarajevu, u 13 mjeseci sam proveo više od 90 dana. Bukvalno sa svih strana, u kafićima, restoranima, taksi vozilima slušao sam kako sviraju Gipsy Kings i kako Nicolas pjeva. Rekao sam, zašto da ne, hajmo ih dovesti u Sarajevo kad ih Sarajevo već toliko voli. Oni veoma rijetko gdje nastupaju, ali kada nastupaju to su ozbiljne američke turneje ili veliki etno-world festivali po Evropi, pa će Sarajevo i ovoga puta dobiti još jedan ozbiljan muzički spektakl za pamćenje”, poručio je Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon, koja je organizator koncerta.

Ulaznice će biti dostupne u prodaji od od 07. decembra putem sistema www.kupikartu.ba i to po vrlo povoljnim cijenama za sve zone od:

  • 44 KM
  • 49 KM
  • 69 KM,
  • VIP zona 89 KM.

Biljana Matijević
Diplomirani novinar sa 15+ godina iskustva. Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.