Za studente koji su posvećeni kreiranju jedinstva u  multikulturalnom društvu, i imaju san o boljoj budućnosti za Bosnu i Hercegovinu

”Mi vjerujemo da je obrazovanje jedno od glavnih stavki ka boljem kvalitetu života u Bosni i Hercegovini. Naš pristup je holistički, težimo ka inkluziji i različitosti. Postani dio Jericho porodice i budi uspješan/na u visokom obrazovanju. Jericho stipendija proviđa školarinu, knjige, prevoz, smještaj, troškove kursa engleskog jezika, seminare obuke i emocionalnu podršku. Iznosi stipendija temelje se na individualnim potrebama i podložni su raspoloživosti sredstava. Molimo da pažljivo pročitate svako pitanje i odgovorite na njih potpuno. Obrasci sa praznim, nepotpunim i kratkim odgovorima neće se uzeti u obzir za upis u program.

 ZAHTJEVI:

 Pohađanje Univerziteta u Bosni i Hercegovini. Kandidati moraju pohađati ili planirati da pohađaju jedan od sljedećih Univerziteta: Univerzitet Sarajevo, Univerzitet Zenica, Sveučilište Mostar, Univerzitet “Džemal Bijedić”, Univerzitet Tuzla ili Univerzitet Banja Luka. Zahtjev za podršku na drugim Univerzitetima će biti odbijen.

 Upisujete 1. ili 2. godinu na Univerzitetu ili ste mlađi od 21. godinu. Ako upisujete 2. godinu na Univerzitetu, uslov za stipendiju su položeni svi ispiti iz 1. godine u junsko/julskom roku, 2022. godine.

 Stipendije se dodjeljuju na osnovu financijskih potreba i akademskog uspjeha. 

 Ohrabrujemo sve studente da se prijave, ali preferiramo studente u rastućim područjima kao što su bilo koja tehnička ili prirodna nauka – matematika, fizika, hemija, biologija, inžinjering, proizvodnja, informacijska tehnologija, ili slično područje studija.

Poželjno je minimalno poznavanje konverzacijskog Engleskog jezika. Engleski jezik je preferirani jezik koji se govori u fondaciji.

Akademska očekivanja: položiti 100% od ECTS (Evropski sistem prenosa bodova) uzetih u svakom semestru, kroz cjelokupno obrazovanje.

Naš program je usmjeren na razvoju odnosa, vještine vođenja i jedinstvu. Zbog toga su naši treninzi za vodstvo, koji se održavaju u BiH, obavezni.


PROCES PRIJAVE:

Rok za prijavu je 15.07.2022. 

Intervjui će biti održani za studente koji su ušli u drugi krug (dokazi o akademskom uspjehu i prihodima porodice biće potrebni na intervjuu). Dobitnici stipendija biće obavješteni (putem e-maila) do 16.08.2022. o dobitku stipendije.

Prijava mora biti ispunjena na engleskom jeziku a više informacija i prijavu možete pronaći na sljedećem linku: Jericho Foundation- Empower Orphans and Youth in BiH Through Education


Biljana Matijević
Diplomirani novinar sa 15+ godina iskustva. Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.