Nakon fantastičnog, rasprodatog proljetnog izdanja s Hot Since 82, nova Get EXITed žurka u Sarajevo dovodi jednog od najuticajnijih DJ-eva današnjice, izraelskog genijalca Guya Gerbera. Uz njega će na bini sarajevskog Doma mladih nastupiti i dobro poznata domaća imena Bonjasky, Luka Čikić i Rajot. Ova velika Exitova promo žurka biće održana u subotu, 26. novembra i predstavlja uvod u realizaciju novog muzičkog festivala u Sarajevu, koji će EXIT organizovati u saradnji s Garden Of Dreams.

Guy Gerber je oduvijek favorizovao ‘teži’, kvalitetniji put, koji rijetki izaberu. Upravo zato je njegova muzika fenomenalna. Iako nastupa širom svijeta, njegova vizija savršenog muzičkog eventa ostaje ista: “Noć mora imati specifičan flow, mora početi veoma duboko i spiritualno, polako se podiže, nikad prebrzo. To je zabava sa veoma prirodnim osjećajem. Trake koje se puštaju moraju imati substancu u sebi, ne previše loopa, te moraju imati određen vibe.

Novi festival u Sarajevu

Velika Get Exited promo žurka koja će ove subote biti održana predstavlja uvod u realizaciju novog muzičkog festivala u Sarajevu, koji će EXIT organizovati u saradnji s Garden Of Dreams. Tim projektom se želi doprinijeti brendiranju i promociji grada Sarajeva.

EXIT je najbrže rastuća festivalska organizacija i dvostruki osvajač titule Najbolji veliki evropski festival. Garden of Dreams je nositelj nagrade Ambasador za najbolji regionalni festival elektronske muzike iz 2019.

Kroz ovu saradnju, osim doprinosa razvoju turizma, daće se i podsticaj razvoju nezavisne kulture Sarajeva, a doprinijeće se i edukaciji lokalnog stanovništva koje će biti uključeno u realizaciju ovih događaja. Strategija je da EXIT i Garden of Dreams kroz kvalitetnu saradnju i realizaciju zajedničkih projekata doprinesu organskom rastu festivalske industrije u Sarajevu, koristeći globalna znanja i iskustava EXIT festivala i lokalna znanja i iskustava Garden of Dreams festivala. Saradnja na realizaciji ovih događaja podstaći će saradnju i u ostalim sferama kreativnih industrija i turizma, gdje će se s jedne strane privlačiti turisti, ali i zadržavati mladi ljudi na događajima u Bosni i Hercegovini.

Podrška države i lokalnih vlasti u postizanju svjetskog vrha kvaliteta programa i organizacije ovakvih događaja od izuzetnog je značaja, a to je prepoznala i Vlada Kantona Sarajevo koja je podržala događaj kojiće se desiti u Domu mladih i najavila podršku novom muzičkom festivalu, kao i svim budućim projektima iz kreativne industrije.


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.