U Mostaru je upriličen 9. Sveučilišni likovni simpozij koji tradicionalno okuplja tridesetak akademskih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore koji su u podneblju neobične ljepote, čudesnog ambijenta i nesvakidašnje stvaralačke atmosfere razmijenili iskustva, ostvarili kontakte te stvarali umjetnička djela.

U sklopu mnogobrojnih aktivnosti upriličeno je i otvorenje izložbe Interakcija: Katarine Galić i Mateje Galić. Doc. dr. Svetislav Cvetković, v.d. dekana Akademije, dao je stručno mišljenje o samoj izložbi.

„Ja mogu samo reći dakle da je ova izložba jako suvremena neobična možda ne toliko primijećena kao što su nekakve standardne izložbe. Riječ je izložbi sa jakim autorskim izričajima.“

Za Katarinu Galić je ovo bila prva izložba, a predstavila se sa 42 grafocrteža. Njeni crteži su zapravo njen pogled na današnji svijet, što je i sama potvrdila za Omladinski program.

„Iz ciklusa krhki momenti i više od toga. Ovo je moja prva samostalna izložba i velika mi je čast što je predstavljena ovdje na našoj divnoj akademiji gdje sam se školovala i gdje sada radim. Moji radovi najviše govore o stanju u društvu o tome kako ja vidim društvo, govore o mojim svakodnevnim frustracijama, emocijama svemu što ja proživljavam.“

U sklopu 9. Sveučilišnog likovnog simpozija u Sveučilišnoj galeriji u Rodoču, prof. emeritus dr. sc. Antun Karaman održao je predavanje o temi „Kolorizam dubrovačke slikarske škole”. Upriličeno je i premijerno prikazivanje dokumentarnoga filma „Vatroslav Kuliš: VATRA“, u produkciji Sveučilišne televizije.