Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Stage Production započinju ovog vikenda Live Stage Music Festival, koji će na Bjelašnici publici ponuditi besplatne koncerte velikih regionalnih muzičkih zvijezda. 

Festival počinje ove subote (08.01.2022.) koncertima Crvene jabuke, kao i grupa Regina, Karne i MA6. Već sutradan, u nedjelju, publika će imati priliku uživati u muzici grupa Letu štuke, Konvoj i Moca i Biznismeni, a kao specijalni gosti nastupiće Kiki Lesendrić i Piloti. 

Naredni vikendi rezervisani su za nastupe Zabranjenog pušenja, mladih muzičkih nada Srkleti Srce, a za dobru zabavu pobrinuće se Bonjasky, Rajot, Core, Calkins, Luka Cikić, Arcade, Coem, 20DD, DJ Patrick, G. Edd, Adnoiri Storm.

“Ove godine Turistička zajednica KS prvi put kreirala je izuzetno bogat kalendar dešavanja, kako u gradu, tako i na olimpijskim planinama. Brojne zabavne, muzičke i sportske manifestacije koje će se održavati tokom cijele zime, produžiće trajanje zimske turističke sezone i osigurati kvalitetne sadržaje za sve generacije”, izjavio je Kenan Magoda, predsjedavajući Komisije Turističke zajednice KS, naglasivši da ovaj put predstavljamo dio muzičkih događaja koji će pozicionirati Bjelašnicu kao izuzetno poželjnu turističku destinaciju.

Najveći broj dešavanja tokom zime planiran je upravo na Bjelašnici, koja pripada opštini Trnovo, pa je opštinski načelnik Ibro Berilo izrazio zadovoljstvo i podršku svim projektima koje realiziraju Turistička zajednica KS, Vlada KS i KJP ZOI’84.

Adnan Mundžić, direktor Stage Productiona, pozvao je ljubitelje dobre muzike da budu dio Live Stage muzičkog festivala.

Ulaz je slobodan već od 11:00 uz poštovanje epidemioloških mjera i preporuka na otvorenom.


Biljana Matijević
Diplomirani novinar sa 15+ godina iskustva. Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.