“Kreativno ljeto 2020” u organizaciji OC “Zdravo da ste” iz Banjaluke svake godine organizuje niz besplatnih radionica za djecu i mlade s ciljem da kroz kreativne aktivnosti i edukativne sadržaje steknu nova iskustva tokom ljetnog raspusta.

Ove godine, pažnju su posvetili i mladima u rubnim područjima grada, konkretno u Dragočaju, u dvorištu Doma kulture, gdje su se do 25. jula održavale besplatne radionice. Više o projektu kaže Snježana Blagojević, koordinatorica projekta.

“Tamo se svakodnevno realizovalo šest radionica. Sve radionice su besplatne i namijenjene su prvenstveno djeci i mladima, ali primjetili smo da sve češće u određenim aktivnostima učestvuju i roditelji. Imamo kreativno baštovanstvo, dekupaž radionicu, kreativnu reciklažu, crtanje i slikanje, pejzaž i maketarstvo i balet. Od ovih radionica balet se izdvojio kao vrlo interesantna aktivnost jer ovakva vrsta aktivnosti nije dostupna djeci u ovoj mjesnoj zajednici, tako da možemo reći da je ona trenutno najmasovnija.”

Kreativni juli

Ovako je bilo sinoć u Resursni centar za djecu i mlade-Dragočaj… Ko ne može dočekati Kreativni avgust neka svrati na Kreativni juli :D…Projekat „Kreativno ljeto“ implementira Zdravo da ste kroz program Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE, finansira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). #EMBRACE #civilnodruštvo @norveska.ba @UNDPBiH

Gepostet von Zdravo Da Ste OC am Donnerstag, 16. Juli 2020
Dio atmosfere sa kreativnih radionica u Dragočaju

Nastavak ove priče, djecu i mlade u Banjaluci očekuje u od 10. do 30. avgusta kada će se u parku Mladen Stojanović održati “Kreativni avgust” koji svake godine posjeti oko 200 mladih.

“Neke od standardnih aktivnosti koje su do sada bile, realizovaće se i ove godine: škola crtanja i slikanja, afričkih udaraljki, teatra, fotografije, breakdance-a. Imaćemo filmske večeri, večeri otvorenog mikrofona. Biće šarolik program i nadamo se da će nas vrijeme poslužiti i da će park da živi punim plućima kroz ove aktivnosti.

Sve radionice su otvorenog tipa, što znači da svako ko dođe može se priključiti bez ranije najave dolaska. Organizatori obezbjeđuju sav materijal koji je potreban za realizaciju radionica, a na vama je da ponesete dobro raspoloženje i budete otvoreni za nova saznanja. Više informacija možete pronaći na www.zdravodaste.org ili Facebook stranici Zdravo Da Ste OC.

Projekat “Kreativno ljeto” implementira “Zdravo da ste” kroz program Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE, finansira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).


Jelena Đurović
Novinar, radio voditelj, a od 2009. godine dio ekipe Omladinskog programa BHR1. Voli svoj posao i sve sfere radijskog života. Voli šumu, more, muziku, bicikl, lijepo ponašanje, jogu i žutu boju.