U Šapcu se od 24. do 28. februara održava Young Media Lab, kreativna medijska ‘’laboratorija’’, kako su ovaj događaj nazvali organizatori, odnosno Lokal Pres i DW akademie.

 Riječ je o projektu Young Media kojim DW Akademie kreće u novi trogodišnji ciklus (2020-2022.) u kome je fokus na regionalnoj saradnji medija koji se obraćaju mladoj publici.

Iz svake redakcije učestvuje po dvoje predstavnika, odnosno urednik i novinar. Uloga i zadatak urednika je da kroz razgovore sa urednicima drugih medija razviju ideje i nove projekte, unaprijede postojeću ili uspostave novu saradnju, dok je zadatak novinara da kreiraju sadržaje, koji će biti plasirani putem različitih platformi.

U svemu tome, nesebičnu podršku pružaju mentori, dugogodišnji medijski radnici: Marija Obrenović, Lidija Tomić, Marina Martinović i Klaus Dahmann, uz organizacionu podršku Snežane Milošević iz Lokal Presa.

Ideja Media Laba u prvom redu je razmjena iskustava i saradnja s kolegama i redakcijama iz drugih zemalja Zapadnog Balkana, a najbolje ideje, radovi i kreativnost na kraju će biti nagrađeni i vrijednim poklonima.

Mediji koji učestvuju su:

“Youth Vibes”. Niš https://youthvibes.rs

“Omladinski Program” BHRT https://op.bhrt.ba

“Hexatorm”RTCG https://www.youtube.com/channel/UC_pZ5PnxDW7zKsQJCEHzyaQ

“Puls mladih” RTV Vojvodina http://media.rtv.rs/sr_lat/puls-mladih/45764

“O radio” RTV Vojvodina http://oradio.rs

“Vugl” (mladi portal nedjeljnika “Vreme”), Beograd http://vugl.rs

“Brate” / IST Media Skolica, Bor http://brate.rs

“Karike”, BiH http://karike.ba