U Kladnju je proteklog vikenda održana “Trka za zdravlje” u organizaciji Centra za djecu sa poteškoćama u razvoju ”Koraci nade”.  Pored njih događaj su uveličali polaznici Osnovne škole iz Olova i mališani iz Sarajeva. Zainteresovanost za događaj bila je velika, više od 500 učesnika.

“Trka za zdravlje” organizuje se u saradnji Udruženja “Žena ženi” iz Kladnja, i dijaspore, Sportskog saveza OK, Opštine Kladanj i brojnih drugih udruženja i klubova koji pružaju ogromnu podršku.

Neki od njih su: Ski klub Kladanj, K.K. Kladanj 72, NK Konjuh Kladanj, Biciklistički klub Kladanj, Agencija Backstage Kladanj, Radio amateri, PD Miljkovac Kladanj, UG Harmonija, UM Vizija Kladanj, BZK Preporod, UGSRI, KUD Mladost, JP Karaula, Vatrogasno društvo Opštine Kladanj, MUP TK, Dom zdravlja Kladanj, Organizacija RVI Kladanj, Off road Konjuh 4X4 Kladanj, AMK Karaula, NK Stupari, Osnovna i srednja škola Kladanj, te Osnovna škola Stupari.


Biljana Matijević
Diplomirani novinar sa 15+ godina iskustva. Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.