ŠTA NUDIMO?

Nudimo trening i mentorstvo u oblasti strateškog komuniciranja za neprofitne organizacije. Taj program podrazumijeva grupne treninge o osnovama strateškog komuniciranja, efikasnog i kvalitetnog pisanja sadržaja, pripremi komunikacijske strategije, izradi ključnih poruka i uspješnom komunikacijskom planiranju. Druga komponenta programa je višemjesečno mentorstvo koje podrazumijeva pojedinačne konsultacije i pomoć konsultanta u komunikacijskom radu agencije.

KADA?

Grupni trening biće održan 3. i 4. marta u Sarajevu. Na treningu će se kroz kombinaciju predavanja i vježbi raditi na osnovama strateškog komuniciranja, pripremi komunikacijskog miksa i plana te kvalitetnog pisanja sadržaja za saopštenja, vijesti i društvene mreže.

Potom od marta do septembra slijede online predavanja i treninzi te pojedinačne konsultacije.

ZAŠTO?

Uspješna komunikacija s javnošću, medijima, partnerima i donatorima važan je element rada svake organizacije. Mnogo je treninga i programa sličnog tipa, ali kroz ovaj program nastojimo se prilagoditi potrebama Mreže i njenih članica. Učesnici koji uspješno kompletiraju trening i mentorski program će na kraju dobiti certifikate.

Program može članicama i njihovim uposlenicima/cama pomoći da steknu osnovne vještine za:

– kvalitetno pisanje saopštenja, vijesti i drugih sadržaja

– kvalitetnu komunikaciju s medijima, novinarima i urednicima

– strateško i akciono planiranje komunikacija: od vrijednosti do konkretnih događaja

– izradu ključnih poruka, koje reflektiraju vrijednosti, misiju i viziju organizacije

KOME?

Program je namijenjen članicama Mreže mira, odnosno njihovim uposlenicima/cama koji već rade na komunikacijama ili trebaju da se obuče kako bi radili. Na grupnom treningu uživo može prisustvovati jedna osoba iz organizacije i jako je važno da to bude osoba koja već radi ili će raditi na komunikacijama: promovisanju, zagovaranju, društvenim mrežama ili slično.

Na online treninge i u mentorske aktivnosti mogu se uključiti svi uposlenici/ce organizacije koji/e smatraju da im treninzi i mentorstvo mogu biti od koristi.

KO VODI TRENING?

Treninge i mentorske konsultacije vodi Kenan Efendić, konsultant za strateško komuniciranje, koji je tokom protekle godine uspješno s Mrežom radio na izradi Strategije za komuniciranje i Akcionog komunikacijskog plana te proveo treninge u pisanju sadržaja, komunikaciji s medijima i vođenju društvenih mreža.

KAKO SE REGISTROVATI?

Prijavite se putem zvaničnog email-a Mreže za izgradnju mira: info@mreza-mira.net ili putem emaila: minel.abaz@mreza-mira.net, sa naznakom Prijava na radionicu – Strateško komuniciranje: Trening i mentorstvo za članice Mreže.

ROK ZA PRIJAVE

Prijaviti se možete do 18.2.2022.


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.