Ako voliš gledati filmove i imaš između 12 i 14 godina, uhvati priliku i postani član/ica žirija za izbor najboljeg filma za mlade u organizaciji Evropske filmske akademije!

Prvi put poziv je otvoren za mlade iz cijele BiH!

Nakon dvije pandemijske godine, dio programa se vraća i u kino. Učesnici iz Sarajeva će filmove gledati I odlučivati u kinu Meeting Point, dok će članovi žirija iz drugih bh. gradova učestvovati u ovoj uzbudljivoj filmskoj avanturi online.

Partneri Evropske filmske akademije u Bosni i Hercegovini su Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point. 

Ovim projektom želimo omogućiti mladima da kvalitetno ispune vrijeme, te da kroz zajedničke aktivnosti projekta razvijaju osjećaj pripadnosti zajednici ljubitelja filma. Kvalitetan, edukativan i zabavan sadržaj za sve, naš je osnovni cilj.

Zajedno sa svojim vršnjacima iz više od 40 zemalja Evrope, mladi iz BiH će pogledati nominovane filmove, dati svoj glas i odlučiti o dobitniku Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije.


Kako postati član/ica žirija u Sarajevu?

Ukoliko se nalaziš u Sarajevu, imaš između 12 i 14 godina i želiš 13. novembra u kinu Meeting Point odlučivati o o dobitniku Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije, pošalji nam sljedeće podatke: 

IME I PREZIME

DATUM ROĐENJA

EMAIL ADRESA

GRAD I DRŽAVA

Napiši nam kratko pismo kojim ćeš se predstaviti i ukratko objasniti zašto misliš da bi ti trebao/trebala biti dio ovog žirija. 

Podatke i pismo pismo nam pošalji na mail yaa@sff.ba.

Rok za prijave je do 30. oktobra. Broj mjesta je ograničen, zato požuri!


Kako postati član/ica žirija u ostalim bh. gradovima?

Ukoliko se nalaziš u BiH, imaš između 12 i 14 godina i želiš 13. novembra odlučivati o o dobitniku Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije, pošalji nam sljedeće podatke: 

IME I PREZIME

DATUM ROĐENJA

EMAIL ADRESA

GRAD I DRŽAVA

Napiši nam kratko pismo kojim ćeš se predstaviti i ukratko objasniti zašto misliš da bi ti trebao/trebala biti dio ovog žirija. Uslovi za prijavu su da si građanin, tj. građanka BiH, te da ćeš online program pratiti na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Podatke i pismo pismo nam pošalji na mail yaa@sff.ba.

Rok za prijave je do 30. oktobra. Broj mjesta je ograničen, zato požuri!


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.