Sarajevska muzička scena krije veliki broj kvalitetnih izdavačkih kuća poput Oscilatora, Adriatiko Recordingsa i Podmornice. U tom krugu promotera elektronske muzike nalazi se i Minimalism Records, izdavačka kuća koja proslavlja svoj četvrti rođendan u sarajevskom Trezoru, uz gostovanje producenta i DJ-a Ramira Lopeza!

Minimalism Records je izdanak ekipe Facebook stranice I Love Minimal Techno koja je u dvanaest godina postojanja okupila globalnu muzičku zajednicu od skoro milion članova. Producenti Rectoor, Drzneday, Armin Di High, Djapo i Samy Jarrar zaslužni su za priprepremu te lansiranje 24 izdanja raznih regionalnih i svjetskih artista koja su ukazala na brzorastuću i kvalitetnu regionalnu muzicku zajednicu.

Na osmom izdanju Minimalism Records Label Nighta koji će biti održan u sarajevskom Trezoru 20. maja, publici će se predstaviti Ramiro Lopez. Lopez stvara kao autor i producent remixa, a njegovo ime se veže za globalno prepoznatljive brandove poput Drumcodea, In-Teca, Odda i Suara Recordsa. Nastupao je u Brazilu, Kini, Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Njemačkoj, a za svoj premijerni bh. nastup priprema ekskluzivni set.

Rectoor, Sanka, Drzneday i Dendon su specijalni gosti, a vrata Trezora otvaraju se u 23 sata. Karte po cijeni od 30 KM će biti dostupne na ulazu kluba na dan dešavanja.


Biljana Matijević
Diplomirani novinar sa 15+ godina iskustva. Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.