U Sarajevu će od 27. juna do 08. jula biti održan prvi Youth Business Camp Adria – Sarajevo, namijenjen mladima uzrasta od 15 do 19 godina. Tokom dvije sedmice polaznici će slušati predavanja, raditi s mentorima, te će posjetiti uspješne kompanije i vidjeti kako business funkcioniše iza scene. Kamp je nastao po franšiznom modelu i certifikovan je od World Innovation and Change Management Instituta iz Ženeve.

Teme koje će na engleskom jeziku biti obrađene u toku boravka na Kampu tiču se osnova ekonomije, biznisa i finansija što uključuje projektni menadžment, start up, intelektualno vlasništvo, odnose s javnošću, marketing, kulturološke razlike u biznisu, ali i neke od aktuelnijih tema u vezi sa digitalizacijom modernog doba kao što su: digitalni svijet, digitalne valute i online trgovanje, smjernice za kreiranje web stranica i biznisa. Mladi će takođe imati priliku čuti nešto o vođenju ličnih finansija, društveno odgovornom poslovanju, ljudskom kapitalu, te umijeću vođenja kompanije.

„Prvi Youth Business Camp Adria Sarajevo nudi nešto novo, drugačije i korisno mladima koji upravo u toj dobi istražuju svoje kapacitete i talente. Sa vještinama koje steknu kroz dvije sedmice druženja sa našim predavačima i predavačicama sigurni smo da će otvoriti pozitivniji pogled na svoju dalju budućnost i karijeru u BiH“, naglasila je Una Bejtović, direktorica Kampa i agencije Bejtovic Communications koja je partner za provođenje Kampa u Sarajevu.

U istom periodu identičan format Kampa će biti održan u Zagrebu i u Ljubljani, što je pokazatelj da Youth Business Camp Adria Sarajevo nudi nešto po standardu koji prevazilazi okvire Bosne i Hercegovine.

Upis je u toku, a više informacija je dostupno na zvaničnoj web-stranici Kampa https://youthbusiness.camp


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.