Fondacija CURE i ove godine u Sarajevu se organizuje PitchWise (PW) festival ženske umjetnosti i aktivizma u BiH koji okuplja umjetnice i aktivistkinje različitih generacija diljem države i regije. Cjelokupni program se organizuje u Historijskom muzeju BiH u Sarajevu, a program PitchWise festivala uključuje radionice, panele, izložbe, filmove, predstave i promocije.

Organizatorice poručuju da su u društvu obespravljenih, žene tu da budu potpora jedna drugoj i da pošalju poruku da sve one koje misle da su usamljene u svom iskustvu diskriminacije i nasilja, znaju da su druge za njih tu, da im pruže podršku na način koji budu željele u trebale. Svako iskustvo diskriminacije i nasilja jeste drugačije i način na koji reagujemo je drugačiji, ali sistem koji toleriše diskriminaciju i nasilje je isti.

Stoga, ovogodišnja centralna tema PitchWise festivala je: NISMO SAME!!

Uvijek su postojale žene, djevojke i djevojčice koje će javno reći istinu o svom iskustvu nasilja, žene koje će zahtijevati slobodu za sebe i za sve žene, žene koje kreiraju pokrete solidarnosti i podrške za sve žene. Uvijek će tamo gdje je opresija biti i otpor i zato organizatorice poručuju”Nismo same!” i dodaju da snaga raste iz svake žene, bez obzira koliko bile glasne ili tihe, bez obzira da li su tek digle glas ili to rade godinama, bez obzira na način na koji dižu svoj glas, bez obzira na iskustvo i motivaciju – MI NISMO SAME!

Zahvaljujući tehnologiji, osobe koje ne mogu doći na PitchWise mogu ipak prisustvovati festivalu. Potrudićemo se da većina programa bude pokrivena live streaming-om i da se čuje glas i poruka mnogih naših heroina bez obzira na fizičku udaljenost. Facebook događaj preko kojeg će se prenositi PitchWise live: https://fb.me/e/1HgmInesr

Ulaz na sve Pitchwise događaje je besplatan ali u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom ulaz na program je ograničen i uz poštivanje svih preporuka Federalnog Kriznog štaba.

Za program festivala posjetite stranicu Fondacije CURE na link: https://fondacijacure.org/2021/09/6996/