Boy Pablo je indie pop rock bend iz Bergena u Norveškoj.

Pjesma Loosing you je pjesma u kojoj autor ne govori o raskidu sa voljenom osobom, nego o nemogućnosti da igra PlayStation onoliko koliko je to prije radio.
Boy Pablo je indie pop rock bend iz Bergena u Norveškoj, a predvodi ga Nicolás Pablo Rivera Muñoz, čiji su korijeni u Čileu.
Pablo je odrastao u Bergenu, pohađao je privatnu muzičku školu Kongshaug i 2015. godine je pokrenuo projekat pod nazivom Boy Pablo. Godinu dana nakon osnivanja grupe, prve rezultate je ostvario upravo u Norveškoj gdje mu je dodijeljena Bergenfest nagrada u vidu školarine.
Proboj na tržište uslijedio je nakon objave singla Everytime 2017. godine. Spot je na YouTubeu okačen u maju gdje je naizgled nezapažen stajao prije nego što je dobio viralni vjetar u leđa.

Roy Pablo je naziv EP-a sa šest pjesama koji je objavljen u maju 2017. gdje se nalazi i pjesma Everytime koja je u međuvremenu postala hit. Idući singl Loosing you je lansiran u martu 2018., kao i evropska turneja koja je trajala do kraja aprila. To su ujedno bili i prvi nastupi Boy Pabla van granica Norveške. Već u julu čekala ih je turneja po Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.
Iako svoju muziku svira i producira uglavnom sam, na živim nastupima ga prati ekipa sačinjena od njegovih srednjoškolskih drugova: Gabriel Muñoz na lead gitari, Eric Tryland na klaviru i pratećem vokalu, Henrik Åmdal na bas gitari i Sigmund Vestrheim na bubnjevima. 1. oktobra 2018. godine nakon uspješnih turneja, izlazi drugi EP pod nazivom Soy Pablo, a nedugo nakon toga Boy Pablo dobiva nagradu za najboljeg novog autora 2018. godine.


Zlatko Karahodžić
Zlatko Karahodžić, saradnik u redakciji OP-a, do sada uređivao rubrike putOpis, Nauka bez bauka, Opuštanje. Autor je emisije Festofonija, te reportaža sa koncerata, a povremeno uređuje i vodi Slobodni Poligon. Diplomirani producent, muzičar, autor, novinar.