Mostarski teatar mladih na Memorijalnoj sceni 2532 večeras (07.01.2022.) od 19.30 sati igra 32. reprizu predstave “Žohari” koja je nastala po tekstu Stanislawa Ignacy Witkiewicza, saopštio je eMTeeM. 

Mladi eMTeeM-ovci su istražujući mogućnosti teksta “Žohari” našli puno sličnosti sa gradom u kome žive i u kome nisu zadovoljni onim šta im grad nudi. Rezultat tog istraživanja je vrlo precizna detekcija onih koji uništavaju i grad i njihove živote u gradu. 

Predstavom to vrlo slobodno, direktno i bez ikakvih zadrški i kažu.  

“Stanislaw Ignacy Witkiewicz u svojim ‘Žoharima’ zapisa da grad opsjedaju žohari. Mi eMTeeM-ovci u svojoj predstavi, po istom tekstu, otkrivamo ko opsjeda naš grad. Ako imate dilema, ko su naši žohari, poslije ove izvedbe više ih nećete imati. Zato, bez dilema, na predstavu. Dođite u Titovu 128 i čujte šta mladi ljudi Mostara kažu  o gradu u kojem žive. Oni će vam reći ko su žohari koji uništavaju grad i naše živote u njemu, a vi im svojim prisustvom dajte snagu u njihovom nastojanju da stvari mijenjaju na bolje”, saopšteno je iz ovog teatra. 


Biljana Matijević
Diplomirani novinar sa 15+ godina iskustva. Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.