Najveći rock spektakl sljedećeg ljeta u BiH održat će se u dvorani Mirza Delibašić 19. jula 2022. Legendarni Whitesnake u sklopu svoje oproštajne turneje dolazi u Sarajevo!

Na izričitu želju David Coverdalea, frontmena legendarnog benda Whitesnake, i jednog od najboljih vokala svih vremena, koncert u Sarajevu je uvršten mimo ranije objavljenih datuma njihove velike turneje. Whitesnake naredne godine kreće na farewell turneju, nakon koje se legendarni pjevač oprašta od ovog sastava, a na svoju bogatu
listu gradova u kojima je nastupao, želio je da upiše i Sarajevo.

„Ovo se istovremeno poklopilo i sa željom fanova iz Bosne i Hercegovine, koji su nam pisali u ogromnom broju, da pored koncerta u Zagrebu, Beogradu i Skopju, dovedemo Whitesnake u Sarajevo. S ponosom možemo reći da je koncert potvrđen prošle nedjelje, a danas je objavljen kao prednovogodišnji poklon svim fanovima iz Bosne i Hercegovine. Teza da nakon Stinga u Sarajevu godinama opet neće biti velikih koncerata svjetskih muzičkih zvijezda, pada u vodu već danas“, istakao je Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon.

Sarajevski spektakl predstavlja jubilarni deseti koncert Whitesnakea na Balkanu, u organizaciji produkcijske kuće Avalon. Unatoč odličnim recentnim albumima i izvanrednim i energičnim koncertima, veliki David Coverdale je odlučio da stavi tačku na Whitesnake sa stilom, u velikoj oproštajnoj svjetskoj turneji benda. Ulaznice će biti puštene u prodaju od srijede, 22. decembra u 9 sati ujutro.

Bosanskohercegovačka publika će u Skenderiji imati priliku da posluša hitove kao što su „Here I go Again“, „Is This Love“, „Fool For You Lovin“, „Still of the Night“, te sve ostale brojne višedecenijske hitove „bijele zmije“, koja je uvijek predstavljala puno više od odličnog heavy metal benda, privlačeći ogroman broj „mainstream“ publike na svojim koncertima.


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.