Objavljene su nominacije za 6. izdanje nagrade „Ambasador“ elektronske muzike, a među njima je emisija Kosmičnjak koju možete slušati svakog drugog petka premijerno u programu BHR1!

Objavom nominacija počelo je i online glasanje u 35 kategorija publike i struke za ostvarenja u Hrvatskoj i regiji 2022. 

Na osnovu nešto više od 900 prijedloga Stručnog žirija iz Hrvatske i regije koji su od  25.10. do 06.11. učestvovali u prvom ciklusu 6. izdanja nagrade Ambasador elektronske muzike nastalo je 35 kategorija u kojima je nominovano 185 projekata,  programa i izvođača.

Stručni žiri nagrade čine DJ-vi, producenti, promotori, vlasnici  klubova, izdavačkih kuća, novinari, nezavisni istraživači koji su svojim radom stekli respektabilan status na sceni. 

Glasanje za nagrade publike i struke je otvoreno do 29. novembra u 23.59h na web stranici projekta. Predstavljen je i novi vizuelni identitet nagrade, djelo Grgura Nikice Vulete, DJa, promotora, novinara i studenta Grafičkog dizajna u Zagrebu, poznatog i kao DJ Vazdaisti, te osnivač projekta Princip.ba 

Priznanja će se dodijeliti u četvrtak, 8. decembra od 20h u klupskom ambijentu već otprije nagrađivanog kluba „Boogaloo“ u Zagrebu koji je među partijanerima poznat  i kao „hram sreće“.  

Na Ambasadoru je najavljen veliki broj nastupa Live elektronike iz  Hrvatske, Sjeverne Makedonije i BiH. Očekuje se dolazak preko 300 posjetilaca i profesionalaca iz industrije elektronske muzike Hrvatske i regije. 

Emisiju Kosmičnjak uređuje i vodi Ensar Zgodić, koji nakon 18 godina koautorstva u emisiji Oscilator, od oktobra 2021. godine preuzima uređivanje nove emisije. U Kosmičnjaku možete čuti nova izdanja netipičnog klupskog zvuka, šarolikog indie svijeta, međužanrovske i akustično-elektronske radijske susrete, svaki drugi petak u Omladinskom programu BHR1 u 23.03 sata.

Podržimo Kosmičnjak glasanjem na sljedećem linku: https://www.ambasador.hr/online-glasanje/18-regionalne-nagrade-publike/61-regionalna-radijska-emisija-godine


Biljana Matijević
Diplomirani novinar sa 15+ godina iskustva. Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.