Nakon desetogodišnje pauze grupa Feminnem se vratila u punom sjaju na muzičku scenu, rade punom parom, a to nam dokazuje i njihovo učestvovanje na Zagrebačkom festivalu. Naime, ovaj trio nam je predstavio nam svoju novu pjesmu naziva „Trending“.

Pjesma „Trending“ je ustvari prikaz današnjeg društva i cjelokupne muzičke scene, kažu članice grupe. Dodaju da predstavlja parodiju i kritiku na sve ono što nas okružuje. Nika Antolos, članica grupe poručuje da su pjesmom pokušali podići svijest o stvarnom životu, bez filtera i laži kojih danas nažalost ima i previše.

“Pjesmu mi volimo nazvati jedan mali autogol, apsolutno govori o današnjem stanju društva, vezano za te socijalne mreže i taj kompletni fotošop života. Imamo sve najljepše momente života prikazane pa ljudi imaju tendenciju da misle da svi tako divno živimo, a apsolutno nije tako.”

Iako je prošlo toliko godina od osnivanja grupe moto „Feminnem dok ne preminem“ se nije mijenjao. Ono što dodaje Nika jeste da su se možda zbog životnih situacija promijenili njihovi pogledi na život i način prikazivanja u javnosti, ali suština je svakako ostala ista.

“Ja ne bih čak rekla da se puno razlikujemo. Možda mi kao mi osobno, možda smo malo mudrije, nadajmo se da jesmo. Mame smo sve tri, dosta toga se promijenilo tu ali što se tiče glazbe taj Feminnem je uvijek nekako naš. Pratimo svoju publiku, kako raste ona rastemo i mi, ali svakako da ostajemo šarene što se žanrova tiče.”

Ova grupa se također može pohvaliti i predstavljanjem BiH i Hrvatske na Eurosongu. Nika kaže da su zadovoljne svojim nastupima jer su u tom trenutku dale sve od sebe da to urade na najbolji način.

“Svašta nešto bi mijenjale, ali na kraju krajeva možda i ne bi, neka bude tako kao što je i bilo. Mi smo bile mnogo sretne kako je to sve ispalo, uvijek možemo naći te neke minuse i mane jer to je život. Uvijek želimo da imamo dvije prilike da bi bolje napravili drugi put. Mi smo jako sretne što je tako ispalo, napravile smo najbolje što smo mogle u tom momentu.”

Grupa Feminnem prošle godine je publici predstavila dva singla „- Zajedno“ i „Ima li nas sutra“ koji se i danas nalaze na top listama u Hrvatskoj. Želimo im uspjeh i sa novom pjesmom!