Jedan od pionira elektronskog zvuka na ovom dijelu planete Petar Dundov, apsolutna je regionalna zvijezda koji iza sebe ima nevjerovatan broj nastupa i popriličan broj izdanja čiji uticaj je teško mjerljiv ali je sasvim sigurno bio presudan za afirmaciju mnogobrojnih izvođalča elektronske muzike. Iako riječ „tehno“ možda ne daje dovoljno detalja o njegovom stilu, verovatno je to najbliži opis onoga čega se njegova muzika drži pa ipak to je osjećaj da su njegove pjesme doslovno žive, razvijaju se, šire i povećavaju intenzitet, što njegovoj muzici daje jedinstveni zvuk. a njegovim nastupima epitete neponovljivih i nezaboravnih.

Još od 90ih i početaka klabinga na ovim prostorima Dundov se nametnuo kao DJ koji je nastojao za samim DJ pultom da se bavi produkcijom. Koliko god to neobično i pomalo nejasno zvučalo još od kad se publici predstavljao pod pseudonimom i zatim s bratom Šimunom kroz značajan projekat “Brother’s Yard”, nastojao je techno pretvoriti u metaforičke komponente, žargonski rečeno – rastaviti ga na sastavne djelove i potom ponovo sklopiti na potpuno nov način.


Upravo to umjeđe razumjevanja elektronske muzike osiguralo mu je još prije desetak godina respekt branše i potpuno logićno, uslijedila je podrška od velikana, odnosno imena kao što su Timo Maas, Sasha, Dubfire i Ben Clock. Godina 2010. je bila velika godina kada se našao na chartovima Guy J-a, Laurent Garniera i Svena Vätha. 


Drago mi je utoliko što ljudi koji su zaljubljenici u glazbu prepoznaju moja djela kao “bezvremenska”, poput djela Philipa Glassa i sličnih autora.. To mi govori da sam na pravom putu.” svojevreneno je govorio Petar, a mogli bismo reći osim njegove muzike, impresivan je pristup onom što radi i gotovo uvijek nepogrešiva mjera skromnosti, želje za napredovanjem i nekom vrstom gospodske staloženosti – što ga i danas, nakon toliko godina, čini poželjnim na plesnim podijumima i za DJ pultovima širom regiona i dalje!Novi EP “Euklida”, sa istoimenom numerom uz još jednu pod nazivom “Intiwatana” objavljen je za  Sudbeat Music, na kojem izdaje i ikona progresivnog zvuka Hernan Cattaneo, a predstavlja neponovljivi užitak za sve prave ljubitelje istančanog zvuka u šta će se moći uvjeriti i publika predstojećeg Nektar Fresh Wave Festivala u okviru prve festivalske večeri na Energy bini, na kojoj će uz Petra Dundova nastupiti i Forniva, Andrej Jelić, Stefan Ivanković, Lūka i Goran Emkić.Ulaznice za deveto izdanje Nektar Fresh Wave Festivala dostupne su putem ticket servisa Kupikartu.ba, a u prodaji su paket trodnevne ulaznice po cijeni od 60 KM / 30 €, trodnevne VIP ulaznice po cijeni 100 KM / 50 €, jednodnevne ulaznice po cijeni od 30 KM / 15 € i jednodnevne VIP ulaznice po cijeni od 50 KM / 25 €. Festivalske ulaznice mogu da se kupe i na prodajnim mjestima Kupikartu širom BiH. Napominjemo da svi koji su zadržali prošlogodišnje ulaznice iste mogu iskorititi za ulazak na ovogodišnje izdanje festivala.