Sarajevski Dom mladih otvoriće vrata velikim imena svjetske i regionalne elektronske scene na Get Exited događaju koji će se održati u subotu, 5. novembra 2022. Posljednji Get EXITed i sjajan nastup Hot Since 82 bili su jedan od najznačajnijih stranih gostovanja elektronske muzike u Sarajevu proteklih godina, a organizatori, EXIT i Garden of Dreams, najavljuju novu noć za pamćenje.

Velika Exitova promo žurka koje će se održati 5. novembra predstavlja uvod u realizaciju novog muzičkog festivala u Sarajevu, koji će EXIT organizirati u saradnji s Garden Of Dreams.

Exit dolazi u Sarajevo! 5. novembra u Domu mladih održaće se događaj Get Exited na kojem će nastupiti svjetske i regionalne muzičke zvijezde. Ovaj događaj će biti uvertira za novi muzički festival koji će Exit organizovati u Sarajevu u saradnji sa Garden of Dreams Festivalom. Sretni smo što će grad Sarajevo dobiti novi svjetski muzički festival i što ćemo ubrzo u Sarajevu gledati svjetske muzičke zvijezde.“ – naglasio je Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo.

Radujemo se što ćemo, nakon što smo lansirali festival F84 2018. Godine kao omaž jednom od najvećih dometa bivše zajedničke države, ponovo donijeti festivalski plamen ljubavi u Sarajevo. Kao uvod u ovaj značajan projekt donosimo sjajnu Get EXITed žurku u Dom mladih!” – izjavio je osnivač i prvi čovjek Exita, Dušan Kovačević.

EXIT u saradnji s Garden of Dreams ovime želi doprinijeti brendiranju i promociji grada Sarajeva. EXIT je najbrže rastuća festivalska organizacija i dvostruki osvajač titule Najbolji veliki evropski festival. Garden of Dreams je nosilac nagrade Ambasador za najbolji regionalni festival elektronske muzike iz 2019.

Kroz ovu saradnju osim doprinosa razvoju turizma, daće se i podsticaj razvoju nezavisne kulture Sarajeva, a doprinijeće se i edukaciji lokalnog stanovništva koje će biti uključeno u realizaciju ovih događaja. Strategija je da EXIT i Garden of Dreams kroz kvalitetnu saradnju i realizaciju zajedničkih projekata doprinesu organskom rastu festivalske industrije u Sarajevu, koristeći globalna znanja i iskustava EXIT festivala i lokalna znanja i iskustava Garden of Dreams festivala. Saradnja na realizaciji ovih događaja podstaći će saradnju i u ostalim sferama kreativnih industrija i turizma, gdje će se s jedne strane privlačiti turisti, ali i zadržavati mladi ljudi na događajima u Bosni i Hercegovini.


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.