Ostvarite napredak u karijeri i napravite sljedeći korak na putu da postanete profesionalni fotograf uz Canonov program za razvoj studenata (CSDP).

Kako biste se mogli prijaviti, morate imati najmanje 18 godina 29. aprila ove godine, biti student ili pripravnik, ili imati završen studij u akademskoj godini 2021. – 2022.

Za učesnike koje je nominiovla industrija, bez obzira na njihovo obrazovanje, dostupno je 10 mjesta. Te prijave moraju imati pismo podrške kako bi se mogle kvalifikovati.

Program je otvoren za učesnike koji zadovoljavaju uslove u Evropi i Africi te na Bliskom istoku. Službeni jezik programa je engleski i svima će trebati odgovarajući nivo znanja kako bi mogli učestvovati. Vaš portfolio može sadržavati do 20 fotografija iz jedne priče, kao i opis projekta, opis fotografija i ličnu biografiju, a trebao bi biti unutar žanra narativne fotografije i komunicirati društvene ili druge savremene probleme.

Rok za prijavu je 29. april 2022.

Canonov program za razvoj studenata primiće 100 članova, a obavještenje će dobiti do 16. maja 2022. Za prijavu je potreban dokument za identifikaciju.

Više informacija možete dobiti na ovoj stranici, a prijaviti se možete na sljedećem linku.


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.