Ukoliko tražiš plaćenu praksu a imaš između 18-35 godina i želiš da stažiraš u sarajevskoj ili banjalučkoj kancelariji Omladinske banke – sada je pravo vrijeme da se javiš Fondaciji Mozaik koja nudi i plaćenu praksu i na poziciji u finansijsko – administrativnom odjelu.

Fondacija Mozaik nudi plaćenu praksu u okviru programa Omladinska banka koji je namijenjen mladim aktivistima/aktivisticama. Do 13.01.2020. možete se javiti na jednu od dvije pozicije; jedna je u Banjaluci a druga u Sarajevu. Radno iskustvo nije potrebno, kaže Selma Mameledžija, menadžerica za komunikacije Fondacije Mozaik.

“Sama praksa traje tri mjeseca. Ona je plaćena. Naknada za ovaj angažman je 300KM ali ono što ćete vi dobiti kroz stažiranje u programu Omladinske banke je puno više. Mi nudimo rad u dinamičnom timu, svakodnevno ćete biti u prilici komunicirati sa nekoliko stotina mladih širom BiH koji realiziraju projekte u svojim zajednicama. Ono što je posebno interesantno jeste da ćete 6.-7. februara moći učestvovati u organizaciji velike konferencije za mlade koja će se održati u Sarajevu. Kroz rad u programu Omladinska banka ćete steći unikatno iskustvo koje će vam vrijediti za bilo kakva buduća profesionalna iskustva.”

Nakon prijave očekuje vas testni zadak kako bi se jasnije stekla slika o vašim afinitetima. Proces selekcije je do 24. januara 2020. kada će najbolji kandidati biti pozvani na razgovor. Fondacija Mozaik izabranima koji nisu iz Sarajeva, obezbjeđuje i plaćeni smještaj.

“Očekuje se da izabrani kandidati/kandidatkinje, odnosno, kandidat/kandidatkinja počnu svoj rad 20.januara. Za osobe koje nisu iz Sarajeva, nudimo smještaj u Sarajevu koji mi plaćamo. Možda ćete živjeti baš sa osobom koja bude stažista u administrativno-finansijskom odjelu, tako da je i to jedno posebno iskustvo. Dosadašnja iskustva naših pripravnika/ca su fenomenalna, ne samo da se steknu veoma vrijedna profesionalna iskustva nego su to i prijateljstva koja traju puno duže nego ova praksa u Fondaciji Mozaik.”

Druga prilika koju nudi Fondacija Mozaik jeste rad u finansijsko – administrativnom odjelu.

“Ovo je fenomenalan prilika da steknete zaista vrijedne vještine kao što su rad na Vision računovodstvenom sistemu koji koristimo za evidentiranje troškova, izradu bilansa stanja uspjeha, polugodišnjeg i završnog računa te izvještaja za potrebe praćenja potrošnje. Osim toga imaćete priliku da radite sa vještim i kvalifikovanim timom od kojeg možete puno naučiti. Bilo da se prijavite za stažiranje u finansijsko – administrativnom odjelu ili kao prirpravnik/ca u programu Omladinske banke, vaše radno vrijeme će biti šest sati, ali ono je zaista fleksibilno i vaš nadređeni će imati razumjevanja za vaše obaveze na fakultetu ili bilo koje druge obaveze koje imate kako biste mogli sve uskladiti i uspješno obavljati.”

Više informacija o ovoj plaćenoj praksi možete pronaći na FB stranici Fondacije Mozaik kao i na najvećoj online zajednici za aktivizam i preduzetništvo Lonac.pro