Аудио-визуелни центар Републике Српске позива све заинтересоване средњошколце из Српске да се пријаве за учешће на десетодневној радионици “Љетна школа филма” од 19. до 29. августа.

Радионица се организује у сарадњи са Академијом умјетности у Бањалуци и биће реализована у склопу универзитетског кампуса, а учесници ће имати прилику да прођу креативни процес од идеје до премијере.

Резултат радионице “Љетна школа филма” биће заједнички снимљен филм, саопштено је из Аудио-визуелног центра Републике Српске. Циљ радионице је упознавање средњошколаца Српске са аудио-визуелним дјелатностима кроз теоретски и практични приступ како би се јачала свијест младих о значају филмске умјетности у Републици Српској. Идеја је да средњошколци стекну увид у занимања у оквиру филмске умјетности, сазнају какве потенцијале има Република Српска у овој области, како би се упоредо развијала квалитетна филмска публика.

Јавни конкурс у којем су наведени услови учешћа доступан је на интернет страници Центра /www.авцрс.com/, а пријаве се могу слати до 18. јуна.

Одлуку о избору учесника радионице доноси стручни жири, а укупно ће бити изабрано 25 учесника. Резултати јавног позива биће објављени најкасније до 1. јула на интернет страници Центра, а примљени учесници ће бити обавијештени мејлом.

Додатне информације у вези са Јавним позивом могу се добити искључиво електронским путем, слањем упита на мејл-адресу info@avcrs.com.


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.