Мултидисциплинарни научно-стручни скуп „Студенти у сусрет науциˮ (StES), са међународним учешћем, почиње данас (17.11) у Баљалуци.

Ријеч је о водећем научно-стручном скупу студената, који се одржава по 15. пут, и који младим истраживачима даје прилику да се упусте у свијет науке и истраживања.

Циљ скупа, који траје до 19. новембра 2022. године, јесте приказати научна и стручна достигнућа студената свих циклуса студија и младих истраживача старости до 30 година, те могућност њихове примјене у пракси, као и одређивање будућег правца истраживања. Ово је уједно и прилика да се унаприједи научно-истраживачки рад студената у земљи и региону, промовише научни дух академске заједнице, размјењују мишљења и склапају нова пријатељства. У претходних 14 година, StES је окупио студенте из САД, Русије, Велике Британије, Њемачке, Кине, Турске, Индије, Шпаније, Словеније, Француске, Пољске, Хрватске, Србије и других земаља свијета.

Организатор скупа, који се одржава под покровитељством Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, јесте Студентски парламент Универзитета у Бањој Луци, док је суорганизатор Универзитет у Бањој Луци.


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.