Samo nekoliko mjeseci nakon što je EXIT pokrenuo svoj centar za razvoj talenata, stiže veliko priznanje na internacionalnom nivou – jedna od vodećih muzičkih agentkinja svijeta, Maria May, preuzima Lannu, prvu potpisnicu EXIT Echosystema! Maria May agentkinja je jedne od najutjecajnijih svjetskih muzičkih agencija Creative Artists Agency (CAA), koja sa svojim timom u rosteru ima neke od najvećih svjetskih zvijezda, kao što su David Guetta, Paul Kalkbrenner, The Chainsmokers, Black Eyed Peas, Lee Burridge, Blondish, Monolink, Vintage Culture, Robin Schulz i mnogi drugi. Ovom zvjezdanom nizu sada se pridružuje i Lanna!

Lanna je potpuno zasluženo privukla pažnju kao wunderkind elektronske scene još kad je prvi put nastupila na Exitu sa samo 13 godina, čime je postala najmlađa učesnica nagrađivanog festivala. Prošle godine postala je najmlađa producentkinja ikad koja se našla na prestižnoj Beatport Top 100 Progressive-House listi, a do danas, sa svega 17 godina, već je dijelila binu sa nekim od najvećih elektronskih izvođača današnjice, među kojima su Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Amelie Lens i Indira Paganotto.

Zahvaljujući izuzetno visokom ugledu koji ima u globalnoj muzičkoj industriji i bliskim profesionalnim i prijateljskim odnosima sa vodećim muzičkim agencijama i svjetskim zvijezdama, EXIT je osnivanjem svog Echosystema i saradnjom sa Marijom May na impresivan način širom otvorio vrata za razvoj internacionalnih karijera mladih umjetnika.

„Iako je Maria May bila glavni target od kad smo potpisali Lannu za EXIT Echosystem, još uvijek sam u nevjerici da nam je to uspjelo za tako kratko vrijeme. Ova vijest je od izuzetnog značaja za cjelokupnu domaću muzičku scenu, jer na Lanninom primjeru želimo kreirati sistem koji će omogućiti razvoj globalnih karijera naših mladih talenata” – rekao je u svom obraćanju osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

Pored niza dosadašnjih uspjeha, strjelovit uspon Lannine karijere tek počinje, jer njen razvoj u saradnji sa Exitom sada preuzima čuvena Maria May. Ona je na konferenciji održanoj u beogradskom klubu Dim u video uključenju podijelila svoj entuzijazam: „Kao CAA, volimo da otkrivamo nove talente i ne možemo biti više oduševljeni što smo ostvarili saradnju sa Lannom i Exitovim novim entitetom Echosystem. Ova prilika je izuzetno uzbudljiva za sve nas“!

Mlada producentkinja i DJ-ica Lanna također je podijelila utiske povodom novih, velikih pobjeda: „Potpuno sam zatečena dok posmatram kako se moji snovi ostvaruju jedan za drugim, svjetlosnom brzinom. Biti zastupan od strane Exita i CAA-ja je ogroman uspjeh, uzbuđena sam i spremna za sve što slijedi“ – rekla je Lanna.

Lanna će u petak, 20. oktobra nastupiti na Amsterdam Dance Eventu u okviru ekskluzivnog EXIT Echosystem Showcasea, kada će još jednom stati rame uz rame sa velikanima elektronske scene.

U Faralda Craneu, jednom od najspecifičnijih klubova i 5* hotela na svijetu, smještenom čak 50 metara iznad Amsterdama, Exitov događaj 20. oktobra predvodit će jedan od najtraženijih umjetnika elektronske muzike Bonobo. Provod na vrhu monumentalnog građevinskog krana do usijanja će svojim prepoznatljivim zvukom upotpuniti Cassian, dok će u okviru ovog showcasea, pored Lanne, nastupiti još i Human Rias b2b Arodes, iLEE i Ece Ekren!

Saradnja EXIT festivala i najveće smotre elektronske muzike u svijetu obilježava petu godišnjicu, a ove godine EXIT se na Amsterdam Dance Event vraća jači nego ikada.


Biljana Matijević
Diplomirani novinar sa 15+ godina iskustva. Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.