Kada vas TV kutija truje, neka vas truje pametnim stvarima!

Zahvaljujući “Eko centru Novi Val” i angažmanu pojedinaca na promociji eko turizma, Blagaj je postao zanimljiv domaćim i stranim turistima koji dolaze posjetiti moćnu prirodu i uživati u adrenalinskim sportovima.
Blagaj je posjetila i ekipa OP-a, odakle donosimo dio atmosfere zabilježen na adrenalinskoj turi u koju smo se upustili , predovođeni vodićima.


Adisa Zvekić, poznata po jedinstvenom vokalu i ogromnom doprinosu, koji je kao autorica i kantautorica tekstova ostvarila u bendovima “Gluho doba”, “Dubioza kolektiv”, “La cherga”, posljednjih se godina posvetila vlastitom muzičkom projektu. Pod imenom “Diamusk” nastala su tri albuma, a u intervju koji u TBox stigao iz Norveške, Adisa govori o posljednjem, “Sleepwalker”.


Sa Hectorom Morićem, koji nesebično dijeli znanje i ljubav prema vrtovima, razgovarali smo o neformalnoj grani škole, “Earth school”, gdje volonteri i
svi drugi zainteresovani sugrađani Sarajeva, imaju mogućnost da uče o osnovama pejzažne arhitekture i transformaciji dijela prirode na brdu Hrid.