Emotivno i profesionalno, koncertima vrsnih muzičara Sanela Redžića i Tala Hurwitza, preksinoć je u Tuzli u Hrvatskom kulturnom centru otvorena Sedmica gitare. Publika je uživala u pomno biranom programu ove dvojice gitarista koji su dočekani i ispraćeni dugotrajnim aplauzima.

Počele su i majstorske radionice na kojima individualnu nastavu sa učenicima obavljaju profesori Sanel Redžić, Tal Hurwitz, Đani Šehu i Elvis Sivčević.

U Tuzlu je stigao 21 učesnik iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Njemačke, Portugala, Bugarske i Argentine.

Večeras će u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla biti održan drugi koncert u okviru Tuzla Guitar Weeka, kada će se publici predstaviti profesor gitare sa Muzičke akademije u Sarajevu Đani Šehu i mladi gitarista iz Beograda Pavle Filipović.

Đani Šehu je kao solista i kamerni muzičar nastupao u brojnim zemljama, a osnivač je i direktor Sarajevo International Guitar Festivala. Pavle Filipović je dobitnik značajnih nagrada sa takmičenja u Srbiji i inostranstvu. Probranim repertoarom će se publici predstaviti u 20.30 sati, a ulaz na sve koncerte je besplatan.

U nastavku Sedmice gitare, osim koncerata, majstorskih radionica i orkestra gitara koji se održavaju u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla i Domu mladih, planirani su i Dani graditelja gitara, koji će biti održani u Kući plamena mira Tuzla.


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.