“Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice” Banja Luka od juna 2020. godine u partnerstvu sa organizacijom SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina realizuje projekat kojim planira doprinijeti boljoj zapošljivosti mladih iz alternativne brige, ali I svih mladih koji su zainteresovani, putem unaprjeđenja njihovih ličnih i poslovnih vještina.

Projekat je namijenjen mladima dobi od 16 do 30 godina iz regije Banja Luka.

Trening je organizovan u 2 modula koji se fokusiraju na razvoj temeljnih životnih vještina i vještina zapošljivosti. U radu će se primijenjivati “The Next Economy metodologija” koja će omogućiti mladim osobama da razviju svoje talente – potencijale, izgrade samopouzdanje i unaprijede vještine potrebne za uspješnu integraciju na tržištu rada.

Prije početka treninga, obavićemo individualne razgovore sa kandidatima/kinjama i potpisati Ugovor o redovnom učešću, te izraditi individualni razvojni plan za svaku mladu osobu.

Mladi će pored treninga dobiti podršku kroz individualne i grupne coaching sesije.

Trening počinje u oktobru 2021. godine i trajaće do kraja decembra. Radionice će se realizovati jednom do dva puta sedmično, uz poštovanje epidemioloških preporuka (fizička distance I nošenje zaštitnih maski)

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, moguće je da se treninzi održe online.

Učesnicima/cama koji uspješno završe trening, biće dodijeljeni certifikati.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na treningu, možete se prijaviti najkasnije do kraja ovog mjeseca (30. septembar), putem email-a ranka.kazimirovic@yahoo.com