Mreža za izgradnju mira poziva djecu i mlade da dostave svoje kreativne radove povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava na temu “Poruka mira: od mene za moju zajednicu, za moju zemlju, za mir u svijetu.”

Pravo na učešće u ovom pozivu imaju djeca i mladi od 9 do 18 godina, a kreativni radovi mogu korisiti sve forme umjetničkog izražavanja (tekst, fotografija, video prilog). Napisani tekst može biti priča, esej, pjesma, ili sl. do maksimalno 1000 riječi. Video prilog ne treba biti duži od 3 minute.

Pobjedicima/cama takmičenja će se dodijeliti tri nagrade u tri kategorije: tekst, fotografija i video prilog. Za svaku kategoriju biće dodjeljena jedna nagrada u vidu tableta.

Nagrade pobjedicima će se dodijeliti 09.12.2022. godine na Međunarodni dan ljudskih prava na svečanom događaju dodjele Mirovne nagrade „Goran Bubalo“.

Prijave zajedno sa radovima se dostavljaju na email adresu: maida.zagorac@mreza-mira.net. Vaša prijava treba da sadrži sljedeće podatke: vaše ime i prezime, datum rođenja, mjesto stanovanja i naziv vašeg rada. Tekstualne radove možete dostaviti kao prilog u emailu M.Word ili PDF formatu, dok fotografije i video radove dostaviti će putem wetransfer.com linka s obzirom da su takvi radovi veći i ne mogu se direktno priložiti u emaila.

Mreža za izgradnju mira radi na osnaživanju civilnog društva kroz umrežavanje, razvoj i podsticaj društvene komunikacije, solidarnosti i dijaloga sa svim društvenim akterima u cilju izgradnje mirnog, sigurnog, pravednog i prosperitetnog bh. društvo zasnovanog na humanim, građanskim i demokratskim vrijednostima.

Rok za prijave je 10. 11. 2022.


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.