Nakon što je oduševio na desetine hiljada fanova na glavnoj bini ovogodišnjeg Exita, jedna od najbrže rastućih zvijezda današnjice i hitmaker čiji singlovi prelaze brojku od preko pola milijarde pregleda na video i striming servisima – DJ Topic – stiže na Sea Dance kao najnovije pojačanje! Najjači festival ovog ljeta na Jadranskoj obali obogatio je line-up koji već predvode velika svjetska i regionalna imena, kao što su Boris Brejcha, Maceo Plex, Tale Of Us, Meduza, Satori, Senidah, Bajaga i Instruktori, Vojko V, Who See, Sajsi MC, Tijana T i mnogi drugi. Interesovanje koje vlada za dolazak u Crnu Goru i posjetu prekrasnoj plaži Buljarica kod Budve, od 26. do 29. augusta, već sada premašuje sva očekivanja, uz prodaju ulaznica u više od 35 zemalja svijeta. Uporedo sa finiširanjem programa, Sea Dance je pokrenuo „Neću više“, kampanju za vakcinaciju mladih u Crnoj Gori, i dodijelio čak 1.000 ulaznica za medicinske radnike i sve koji se vakcinišu od 18. augusta na zvaničnim punktovima za vakcinaciju širom države.

Vlasnik hitova „Breaking Me“, „Your Love“ i „Chain My Heart“, njemački producent i DJ, koji sarađuje sa najvećim pop zvijezdama – Topic, nastupit će posljednjeg dana Sea Dancea, u nedjelju, 29. augusta, na glavnoj bini VISA DANCE PARADISE powered by Budva Tourism Organisation of Budva Municipality. Iste večeri uz njega su na programu i svjetski poznati DJ i utemeljivač high tech minimal techna Boris Brejcha, kao i regionalne zvijezde Who See, Sajsi MC i z++.

Tobias Topic svoj stil opisuje kao plesnu muziku uz tekstove koji su balade, ali sa bitovima koji tjeraju na đuskanje. Kaže da u kreativnom procesu prvo pravi muziku, pa tek onda piše tekstove koji joj odgovaraju. Nalazi se među izvođačima od kojih se na house sceni mnogo očekuje u budućnosti, a do sada je prodao milione pjesama, dok njegovi singlovi imaju više od pola milijarde pregleda na video i striming servisima. Ovaj hitmaker i novi miljenik publike je nakon objave debi albuma „Miles“ 2015. godine, nastavio s izbacivanjem singlova koji su nastajali kroz saradnje sa kolegama muzičarima i osvajali svjetske top liste. Platinasti hit „Breaking Me“ nastao je u saradnji sa švedskim izvođačem A7S, „Your Love“ također sa A7S i ATB-om i „Home“, sa Nico Santosom. Ove godine je nove vrhove top lista osvojio saradnjom s američkom pjevačicom Bebe Rexha na pesmi „Chain My Heart“, a nedavno je objavio i numeru „Drive“ sa britanskim elektro pop sastavom Clean Bandit. Topic je bio nominovan za MTV nagradu u kategoriji najboljeg njemačkog izvođača, a prošle godine je nastupio na DJ Mag-ovom virtuelnom festivalu 100 najboljih DJ-eva, dok mu brojne nagrade i sjajni nastupi tek predstoje.

Sedmo izdanje Sea Dance festivala do 26. do 29. augusta

Na ovogodišnjem, sedmom izdanju Sea Dance festivala, koje će biti održano za šest dana i trajat će četiri dana, od 26. do 29. augusta, na budvanskoj plaži Buljarica, nastupit će vodeće međunarodne i regionalne muzičke zvijezde elektronske, trap/hip hop i rock scene, te će na VISA DANCE PARADISE powered by Budva Tourism Organisation of Budva Municipality bini prvog festivalskog dana, u četvrtak 26. augusta, posjetioci imati prilike da čuju Meduzu, Satorija, Bajagu i Instruktore, Parampaščad, Rudhamana i Raya. Drugog dana festivala, u petak 27. augusta, stižu Maceo Plex, Senidah, Vojko V, Tijana T, Muha i lokalci Raven TK u b2b setu sa Proximusom, kao i Radio Katakomba, dok su za treći dan, subotu 28. august najavljeni Tale Of Us, Fox & Surreal, Klinac, Ognjen i domaćini Audiostorm, P.S. i O.G. feat Distortion. Posljednjeg festivalskog dana, u nedjelju 29. augusta, nastupit će Boris Brejcha, Topic, Ann Clue, Sajsi MC, Who See, z++ i 84Bit.

Na Play Radio Stage powered by Guarana nastupit će u najvećem broju lokalni, crnogorski DJ-evi. Tu su: Baćko, Bodzie, Buba b2b Lerr, Divolly & Markward, GileRz, Just Ćoske, Kingja, John-K, Lazar (radio Zunzar), Luka Tarle, Marko Milanović, Millok, Mirko & Meex, Mr Lekka, Nessuno, Nigel, Oak Brothers, Prodžekt Sataraš, Rudhaman, Shar, Stanco b2b CHBX, Toxido, Vandal Steve, Vlado Milanović. Na Tuborg Open Silent Dance bini, koja nikada ne izlazi iz mode, muziku će puštati DJ Dirty, DJ Milan Kovačević, DJ Babylon fish i DJ One for All.

Bezbjednosni protokol ulaska na festival

Jedan od ključnih uslova za održavanje festivala je pridržavanje bezbjednosnih protokola za organizaciju masovnih događaja, koje je EXIT festival primijenio u Novom Sadu, ali prilagođenih uslovima u Crnoj Gori. Na festival će moći da uđu posjetitelji koji ispunjavaju jedan od četiri uslova iz Nacionalne COVID potvrde: dokaz da je osoba u cjelosti vakcinisana ili da je dobila makar prvu dozu vakcine, ili negativan PRC test ne stariji od 72 sata, ili pozitivan nalaz PCR testa stariji od 14, a ne stariji od 180 dana (što je dokaz da je posjetitelj preležao Covid-19), ili negativan brzi antigenski test BAT, ne stariji od 48 sati.

Ujedinjeni festivali Crne Gore pokrenuli kampanju za vakcinaciju mladih

Ujedinjeni festivali Crne Gore, koje predvode Sea Dance, Lake Fest, Bedem Fest i Podgorica Film Fest, pokrenuli su nacionalnu kampanju za vakcinaciju, čiji su fokus mladi, dio populacije koji je u prethodnih 15 mjeseci mnogo toga pretrpio. Fizička i mentalna izolacija kojoj su oni izloženi problem je s kojim kompletno naše društvo mora odmah početi da se suočava. Ova kampanja započinje dosad najžešću borbu za kraj pandemije i povratak normalnom životu, korištenjem jedinog oružja koje čovječanstvo ima – vakcine. Kampanja se zove „Neću više“, i usmjerena je prema svima kojima nedostaju koncerti, festivali, ali i normalan život.

Kampanja za vakcinaciju mladih: Neću više!

Ulaznice

Info o ulaznicama potražite na oficijelnoj stranici Sea Dance festivala. Sve ulaznice se mogu kupiti posredstvom Gigs Tix prodajne mreže. Više informacija može se naći ovdje. Sve ulaznice kupljene za izdanje 2020. važe za ovogodišnji festival.

Mjere za ulazak na festival

U skladu s mjerama države Crne Gore za borbu protiv pandemije, za zamjenu vaučera za festivalsku narukvicu ili direktan ulaz na Sea Dance festival s jednodnevnom ulaznicom potrebno je da posjetitelji imaju lični dokument i jedan od sljedećih dokumenata:

  • validan dokument da su primili najmanje jednu dozu vakcine protiv Covida-19
  • da su preboljeli Covid-19 (da je prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa)
  • negativan PCR test na SARS-Cov-2 ne stariji od 72 sata
  • negativan antigenski brzi test-BAT ne stariji od 48 sati.

Brza antigenska testiranja na Buljarici

Svima koji se ne vakcinišu do 24. augusta ili nemaju dokument da su preležali Covid-19, niti negativan PCR test, Sea Dance je obezbijedio brze testove po povlaštenim cijenama, u iznosu od pet eura.

Testiranje će se obavljati na plaži Buljarica, ispred festivalskih kapija, od četvrtka 26. augusta, do nedelje 29. augusta.

Radno vrijeme punktova je od 18:00 do 02:00, a testiranje se plaća na licu mjesta.

Testiranje plaćaju posjetitelji koji su kupili ulaznice, koji imaju pozivnice, kao i oni koji imaju VIP ulaznice ili VIP pozivnice, a sprovoditi će ga medicinski radnici Doma zdravlja Podgorica.