Dočekali smo početak prvog izdanja najnovijeg dodatka EXIT porodici – festivala Unity84! Nastao je u saradnji sa Garden of Dreams, čime će biti proslavljen veliki jubilej – 40 godina od održavanja Zimskih Olimpijskih igara. Centralne zvijezde događaja su svjetski poznati DJ Hot Since 82 i legendarni Lee Burridge! Olimpijske igre bile su značajne za čitav Balkan, a 2. i 3. marta, na dvije lokacije, u Domu mladih u Sarajevu i na planini Bjelašnici, dogodiće se okupljanje kojim će započeti nova tradicija vječne ljubavi, mira i jedinstva.

Svjetski poznati DJ Hot Since 82 i legendarni Lee Burridge biće centralne zvijezde događaja u Domu mladih 2. marta, kojima će regionalnu podršku dati wunderkind srbijanske scene Lanna i  DJ dvojac iz Bosne i Hercegovine After Affair.

UNITY84 će tokom dana 2. marta biti postavljen na olimpijskoj planini Bjelašnici, na kojoj će nastupiti brojna DJ imena iz Sarajeva, Banjaluke i Mostara. Machado, Jasa, Eela, Coem i Calkins napraviće uvertiru za centralni događaj u Domu mladih u Sarajevu, dok će Afterparty na Bjelašnici 3. marta zagrijati Adnoir, Nemesia, Fedja Knajdl, Davor B i Andrej Jelić.

Vrijeme je za veliko okupljanje tokom kojeg će vladati zajedništvo, diverzitet, i veličanstveni duh muzike!


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.