Prirodno-matematički fakultet u Sarajevu u saradnji sa Društvom fizičara organizuje Zimski kamp fizike 2022. godine za učenike osnovnih i srednjih škola. Kamp će biti održan od 24 – 27. januara u kombinovanom tj. hibridnom modelu zbog trenutne epidemiološke situacije, uz poštovanje svih mjera zaštite.

Prijave su otvorene do 21. januara za učenike 8. i 9. razreda osnovne škole, kao i za sve učenike srednjih škola. Učesnici će biti podijeljeni u grupe po stepenu obrazovanja, a imaće priliku prisustvovati izbornim predavanjima.

Hibridni/kombinovani model kampa sastojaće se od predavanja uživo i predavanja putem lajv strima, a učesnici će imati priliku da odaberu kom modelu žele prisustvovati. Predavači na kampu biće profesori i asistenti, zajedno sa najboljim studentima PMF-a.

Svako od predavača ima svoj individualni pristup, pomoću koga će sadržaj kampa interpretirati na zanmljiv način svim učenicima i učenicama. Prednost kampa je opuštena atmosfera i to što se radovi ne ocjenjuju kao u školi, istakao je Fahrudin Delić, jedan od predavača na kampu. Takođe ističe da pored predavanja, predavači učesnike pripremaju za buduća takmičenja iz oblasti fizike, na svim nivoima.

Kamp, za sve ljubitelje fizike, sadrži dodatna zanimljiva predavanja koja nude više od formalnog obrazovanja s ciljem popularizovanja nauke, te se nadaju da će na taj način zainteresovati još veći broj mladih.


Biljana Matijević
Diplomirani novinar sa 15+ godina iskustva. Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.