Onomatobleja Show putuje kroz BiH. Oštra satira i živopisni likovi su osnovni alati ove stand-up predstave koja će se odigrati u 25 gradova. Ovaj mostarski trio na duhovit način skreće pažnju na besmisao stereotipa i predrasuda sa kojima se svakodnevno susrećemo.

Dobro poznata ekipa satiričara iz Mostara pod nazivom Onomatobleja, posvetila je svoju novu predstavu pojavi koja je itekako prisutna u našem društvu – predrasudama i stereoptipima. Kroz oštru satiru i živopisne likove Onomatoblejin trio – Nikola Rončević, Luka Marijanović i Omer Hodžić želi ukazati na besmisao stereotipizacije, ali i njene opasnosti za zdrav razum.

Predstava sadrži elemente stand-up komedije, skečeve i rap-battle koja ce posjetiti ukupno 25 gradova u BiH.

Njih trojica u predstavi igraju lepezu živopisnih likova, čija imena su: Random Lovac, Zdena Piceta, Đontra, MC Third Entity, MC OG ShnjakaBo i svi Ostali.

Kako je satira način izražavanja u vidu kritike određenih pojava, osoba ili postupaka kroz humor, dotakli smo se i problematike smeća u Mostaru

Članovi Onomatobleje kažu da satire u medijskom prostoru BiH nedostaje i da javna kritika nije dozvoljena, za razliku od kolega iz regiona koji imaju nešto više slobode za ovakve forme izražavanja mišljenja

Onomatobleja Show 30. oktobra stiže u Zvornik, 31. su u Tuzli a 2. novembra u Lukavcu. Ulaz je besplatan, a predstava nije primjerena za mlade ispod 15 godina.