Kako se navodi u saopštenju organizatora OK Festa, koji se trebao održati naredne sedmice na Tjentištu, i pored najbolje volje, maksimalo uloženih napora, pregovora i konsultacija sa nadležnim epidemiološkim službama, te podrške publike, ovogodišnje izdanje OK Festa 2020 moralo je biti prolongiramo za narednu godinu.

Kao glavni razlog navode se epidemiološka slika u našoj zemlji, ali i u cijeloj regiji, konstantan rast broja zaraženih na dnevnom nivou i ograničeno kretanje, tj. prelazak državnih granica, zbog čega nisu stvoreni epidemiološki uslovi da festival bude održan u ranije najavljenom terminu ove godine, tj 14-16. augusta na Tjentištu.  Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Foča, na snazi je ostala ranija mjera maksimalnog okupljanja 50 osoba na javnim mjestima, i ova odluka ostaje na snazi narednih 14 dana, zbog čega događaj nije moguće održati u kapacitetu i programu za koji je isti predviđen.

U dogovoru sa izvođačima i ostalim učesnicima programa, organizatori su potvrdili datume festivala za narednu godinu, i to  16/17/18 juli 2021. godine, kao i lineup na tri festivalska stage-a: Apocalyptica, Asian Dub Foundation, Van Gogh, Bajaga i Instruktori, Goran Bare & Majke, Hladno pivo, TBF, M.O.R.T., Zoster, Buč Kesidi, Repetitor; Kanda, Kodža i Nebojša, Love Hunters, Who see, Marčelo i napeti Quintet, Ritam nereda, Atheist Rap, Mortal Kombat, Marko Nastić; Mladen Tomic, Sinisa Tamamovic; Petar Dundov; Kristijan Molnar; Toni Juranović; Nebs Jack; Alexander G+ još imena koja će naknadno biti objavljena.

Svi OK paketi kupljeni u ovoj godini važiće i za narednu godinu i nove termine Nektar OK Festa 2021. Takođe, svi vlasnici paketa imaće priliku da ukoliko žele izvrše povrat novca za kupljene pakete ili da iste ustupe drugoj osobi. Na zvaničnoj festivalskoj stranici www.okfest.net u kategoriji „novosti“ uskoro će biti objavljene detaljnije informacije o uslovima povrata novca ili ustupanja paketa.