Srediste za cjeloživotno učenje (SCU) implementira projekat pod nazivom “Oblikovanje poduzetničkog mentaliteta kod mladih”  čijom se realizacijom očekuje 30 osoba koje će proći edukaciju od 10 modula u okviru 15 webinara.

Pravo na učešće imaju fizičke osobe i Startup preduzeća na teritoriji Bosne I Hercegovine:

– mladi (žene i muškarci od 15 do 40 godina) – učenici, studenti, nezaposlene osobe koje imaju afinitete za osobni rast i razvoj,

– mladi koji imaju interese za učenje o poduzetništvu ili osnivanju vlastitog biznisa,

– Startup preduzeća kojima je potrebna pomoć da unaprijede svoj posao.

Cilj poduzetničke akademije je promicati poduzetnički duh i samozapošljavanje u svrhu poticanja gospodarskog razvoja, otvaranja novih radnih mjesta i povećanja kvalitete života ciljane skupine, te ojačati kapacitete Startup preduzeća u svrhu povećanja njihove konkurentnosti na tržištu, povećanja stabilnosti poslovanja i otpornosti na vanjske izazove i ekonomske krize.

Osobe zainteresirane za upis na Poduzetničku akademiju mogu se prijaviti putem Aplikacije za sudjelovanje u programu, najkasnije do 17.06. 2022. do 16h.

Aplikacijski obrazac možete ispuniti ovdje.

Aplikacija treba biti podnesena na jednom od službenih jezika BiH putem emaila: info@scu-bih.ba ili preporučenom postom na adresu:

Središte za cjeloživotno učenje

Donje Putićevo bb, 72270 Travnik

sa naznakom “Upis na Poduzetničku akademiju”

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje.

Nakon sto Komisija primi i analizira potrebnu dokumentaciju, aplikanti će biti informirani o ishodu evaluacije i daljnjim koracima.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas:

Telefon: +387 30 708 300

email: info@scu/bih.ba

web: www.scu-bih.ba


Biljana Matijević
Diplomirani novinar sa 15+ godina iskustva. Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.