Šta su lažne vijesti? Kako snimiti dobar YouTube video? Kako komunicirati sa medijima?

Odgovore na sva ova, kao i brojna druga pitanja donosi Young Media Videoteka sačinjena od 106 video tutorijala, koja je sada potpuno besplatno dostupna mladima, medijskim profesionalcima i nastavnom kadru.

Ova videoteka nastala je u godini koju je obilježila pandemija, sa ciljem da se koristi kao materijal u onlajn treninzima i školskoj nastavi, a dostupna je i svima koji žele da se samostalno usavršavaju. Autori video sadržaja su medijski profesionalci i omladinski aktivisti iz cijele Srbije.

Young Media Videoteka realizovana je u okviru projekta Young Media, koji DW Akademie sprovodi u saradnji sa Asocijacijom medija, Lokal Presom i Krovnom organizacijom mladih Srbije. Projekat podržava Ministarstvo za saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke.

Cjelokupan fond videoteke besplatno je dostupan na upit, a zahtjev se može poslati na mejl info@asmedi.org, maraobrenovic@gmail.com ili milja.zdravkovic@koms.rs.

Kratak izbor sadržaja pogledajte u nastavku:

Asocijacija medija:

Šta su lažne vijesti?

Šta je Google Analytics?

Šta je oglašavanje u medijima?

Lokal Pres:

Kako dobar naslov “prodaje” vijest?

Kako snimiti dobar video za društvene mreže?

Kako da plasirate video na društvene mreže?

Krovna organizacija mladih Srbije:

Kako da znaš kome i šta pričaš?

Kako da se javno izblamiram u vrijeme Youtube-a?

Da li mi je neophodna reklamna agencija?

DW akademija, koja je tradicionlani partner Omladinskog programa BHRT-a, i ove godine organizuje Brave New Media forum, koji će zbog pandemije biti u online formatu. Datum održavanja je 26.-28.11.2020. I ovaj put će medijski stručnjaci, aktivisti i predstavnici civilnog društva razgovarati i sarađivati sa mladima. Kao i ranijih godina, predstaviće inspirativne primjere najbolje prakse iz tradicionalnih i “mladih medija” sa Zapadnog Balkana, kao i drugih zemalja zapadne i istočne Evrope.