Sportsko-zabavna manifestacija „Jaffa Igre bez granica” prvi put stiže u subotu 30.11.2019. u Sarajevo i to u Sportsku dvoranu Novo Sarajevo, od 12 do 15 časova. Na takmičenju će učestvovati oko 600 mališana osnovnoškolskog uzrasta kao i oko 100 predškolaca iz Sarajeva. Partner na ovom projektu je opština Novo Sarajevo.

Na ovaj način pokazaće svojim vršnjacima koliko je važno druženje, zabava, ali i sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života. Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju kojima će biti doniran dio sredstava da unaprijede svoj rad.

„Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost.Važnoje da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad”, izjavila je koordinatorka projekta, Željka Gajić.

Autor sportskog sadržaja „Jaffa Igara bez granica” i profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Peđa Savić, istakao je da su osnovni ciljevi ove manifestacije druženje, zabava, ali i jako bitna fizička aktivnost i zdravo odrastanje mališana:

„U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u velikom broju gradova BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo da omasovimo sport, kroz zabavne igre bukvalno smo svakom djetetu omogućili da se bavi sportskom aktivnošću“, naglasio je Savić.

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program u sali za koji će biti zaduženi plesni klubovi i sportska udruženja. Sve posjetioce i navijače će dočekati brojne kreativne radionice, te slatki i osvježavajući kutak.

Ulaz je besplatan za sve posjetioce a obezbijeđene su specijalne nagrade za pobjednike, kao i poklon paketi, majice i diplome za sve takmičare.