Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Inovacioni centar Banja Luka organizuje danas i sutra (09. i 10. decembra 2021. godine) dvodnevni događaj pod nazivom „FORWARD konferencija“.  

Treća po redu „FORWARD konferencija“ ove godine se održava  u hibridnom formatu, u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, a online prenos je omogućen putem b2match platforme. 

Konferencija okuplja više od 20 domaćih i regionalnih stručnjaka iz oblasti digitalne transformacije i pametnih rješenja. 

Prvi dan konferencije razgovara se o digitalizaciji javnih usluga, ulozi digitalne infrastrukture, kao i o potrebi digitalne transformacije kompanija i lidera i timova. 

Drugi dan konferencije predviđen je za razgovore sa predstavnicima Naučno-tehnoloških parkova iz regije. Šta su e-ugovori, i koje pravne i finansijske promjene sa sobom nosi digitalno poslovanje?

Biće riječi i o načinima finansiranja projekata i kompanijama koje razvijaju nove proizvode i procese, saopšteno je iz Ministarstva za naučnotehnološki razvoj visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.