District team i lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca u BiH orgnizovali su u centru Brčkog akciju kojom su omogućili mladima da na platnu dimenzija 9×9 m napišu kako vide BiH.

Flash mob je nenajavljeni performans ljudi, a jedan od takvih iznenadio je Brčake i Brčanke prošle sedmice na trgu mladih u ovom bh gradu. Prvenstvena zamisao mladih okupljenih oko neformalne udruge District team i ASUBiH-a se odnosila na prezentovanje zanimljive skulpture u obliku goluba. Međutim, pošto za takvo nešto nisu imali dovoljno vremena i kapaciteta, odlučili su se da ogromno platno iskoriste kao sredstvo kojim svi građani i građanke Brčkog mogu izraziti svoje stavove. Time su, kako kažu, uspjeli da pošalju snažnu poruku:

Koliko god bili različiti, različitih nacija i religija, svaka poruka mira je ista. Svi su ljuti i na državu i na sve ostalo zbog istih stvari.

kaže članica District team-a Edna Mulić

Ova aktivnost je održana u sklopu projekta PRO:Budućnost, a koji ima za cilj izgradnju mira i povjerenja među građanima svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Ovoj akciji pridružili su se i članovi Asocijacije srednjoškolaca u BiH, lokalnog tima Brčko. Iz ove asocijacije smatraju da je ovo jedan od boljih projekata kojem su se pridružili u posljednje vrijeme, a kao posebnu vrijednost ističu atmosferu i druženje organizatora i prolaznika na Trgu mladih.

Sve ispisane poruke pozivale su na mir, suživot, međusobno poštovanje i toleranciju, te gradnju bolje budućnosti pružanjem prilike mladima.